Categories
Betraktelser & Berättelse

Det är något otäckt över det här

De där dåren och hans stab. Hej och hå liksom. Plocka bort fanskapet. Nu!

Categories
Bilder vetenskap

Albert Einstein at the opening of the World’s Fair (New York, 1939 ).

Categories
Betraktelser & Berättelse

Den sjätte.

Förra året den sjätte januari

och så i år då

olika men ändå inte så olika. Tidig snö, eller sen snö. Vinter i paradiset.

Elbolaget har precis SMS’at ut varningar om vädret här uppe. Det  kan bli avbrott. Men än märks inte mycket av den där stormen. Några 15 m/s i byarna är det definitivt inte där ute. Men kanske är den bara försenad just hos oss den där stormen. Imorgon vet vi. Den här tiden på året har i alla fall blivit vår stormsäsong. De senaste åren har vi haft åtminstone en kraftig storm kring jul och nyår, ibland så man legat vaken hela natten i oro för hur det skall gå. Trampat ut på morgonen när den mojnat och väntat mig det värsta.

Egna väderdata får vänta ett tag till. Min station ligger fortfarande här inne och väntar på att sättas upp . Hinner så lite numera. Kanske är det livet som springer på för för snabbt bara. Eller kanske är jag bara för slö och gammal helt enkelt.

I New York är det -13. Mina tankar går till de hemlösa där. Jag har sett dem i San Fransisco och förstår såklart att de finns i New York också. Kvinnan med det lilla barnet i famnen som låg där i ett gathörn och sov brände sig fast på min näthinna. Där och då förstod jag att högern har fel, ja, fast jag annat det tidigare också såklart.

I Florida faller leguanerna från träden eftersom de blir för stela för att hålla sig fast.  Myndigheterna varnar för att ta hand om dem eftersom de kan bli aggressiva när de tinar upp och blir rädda. Havssköldpaddorna, orörliga de också, dem går det dock bra att ta hand om, enligt samma myndigheter. Olika världsdelar olika problem och möjligheter.

Nu börjar det visst friska i där ute. Stannar inne. Jag skall låtsasjobba lite. Saknar någon att föra tekniska diskussioner med. Mitt liv som det är.