Categories
Betraktelser & Berättelse

Nästan varje gång

Jodå. Tamefan. Snart är vi där igen. Vinter. Fast idag var det inga känningar åt det hållet. Sommarvärme över kullen. Sköööööönt. Härligt. Underbart.

Har försökt få fart på mitt digitala oscilloskop under större delen av dagen. Dock utan resultat. Hamnar i skräplådan. Eftersom jag sålde det analoga för ett tag sedan så står jag nu alltså helt utan. En icke helt tillfredställande situation kan jag lova. Hur skall det gå egentligen? Men man får väl gissa och hoppas i fortsättningen. Jobba som en aktieanalytiker liksom.

Men rätt åt mig såklart. Man skall spara på allt. ALLT.

Men ibland är det där spara ganska svårt. Som med vår nyinköpta tvättkorg. Den har ett alldeles perfekt lock. Men vi har ingen användning av ett lock. Ids liksom inte slänga det. Kanske kan det användas till något annat. Fast kanske måste man. Ta ett djupt andetag och pressa ned det i soptunnan. Gå där ifrån. Glömma det där perfekta locket.

Kastar man saker brukar man hitta en användning för det kastade någon månad senare. “Nu skulle man haft x kvar”…  Händer varje gång man kastar något. Åtminstone nästan.

Alla subventioner, solkrafttak, vindkraft, batterier, elcyklar osv går ju till dem som har stålar. Den som inga har kan ju aldrig ta del av det där. Alltså subventionerar de som har lite pengar dem som har mer. Är det rättvist det? “Ja, kanske”. “Tillsammans” är väl mantrat när båten  skall ros och den fattige sitter där vid åran i den farkost man färdas tillsammans i. Fast sådant där pratar inga politiker om.  Det finns inga väljare av värde som är intresserad av sådant. Bra och tur kanske. Vad vet en sådan som jag.

Man förstår väl inte. Det är komplicerat. Som moderaten som på twitter tyckte fattiga skulle spara mer. Någon svarade att pengarna räcker inte hela månaden för någon som har dåligt med pengar. Då tycker moderaten att man skall spara i början av månaden istället. Det är åtminstone inte bara jag som är dum i huvudet. Tydligen. Tygt.

Fast man får skita i det där. Låta ledarna sköta sådant. De som kan prata OCH tänka. 

Själv går jag och lägger mig. Min bok är förbaskat bra. En timmes läsning  räcker knappt. Men vill man vara skapligt pigg imorgon så får man hålla igen.  Ju. Liksom. Eller hur?

Godnatt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: