Kung Bore

Kung Bore tänker definitivt inte gå utan en BANG. Minus sexton i natt och minus arton imorgon. Säger prognosen alltså. Verkligheten vet man senare. Det loggas. Var så säker.

Men det är OK. En liten seger. Iskungars och isdrottningars tid är till ända hursomhelt. Nu är det fjärilar tid, vita uppuffade lätta molns tid, vågors kluck mot en sten på strandens tid, koltrastsångens tid, en ljum vind som letar sig in genom ett fönster och leker med en gardin som lätt dansar med’s tid. Nu. Eller snart. Det skall böljas fram och tillbaks ett tag. Segas. Tvekas. Men till slut kan man gå ut genom dörren utan skor på sina fötter, med bara en t-shirt på överkroppen. Ja shorts kanske. För att vara presentabel i grannskapet.  Som om det hjälpte.

Jag sitter kvar här på kontoret fortfarande. Förbereder mig för att ge mig.  Det är seriefrossa. Fyra avsnitt kvar av senaste säsongen av bron som måste tittas igenom innan de försvinner. Perfekt en fredag. Man behöver inte göra mer än att sitta i soffan för att avnjuta de där avsnitten. Jo, anstränga sig för att hålla sig vaken. Men det går ändå. Man kan se senare. Fast försöka. Det intalar jag mig. Alltid försöka.

En bra vecka här. Nästan alla veckor är bra. Fast nu bra trotts det mosiga som fortfarande sitter kvar. Det är en kamp att fortsätta fasat det där vill dra ner en i mörkret. Men en kamp är det alltid. Det förstår såklart inte alltid alla. Det finns tillräckligt många som utropar sig till världens segrare utan att lyfta ett finger för att bli en upphöjd. Men att lura sig själv är ändå det enklaste man kan pyssla med. Alla har alltså inte förmågan dock att ens inse att det är så. Eller är det kanske ingen av oss.

Imorgon bandyfinal på Studenternas i Uppsala.  Edsbyn – Sandviken eller är det Sandviken – Edsbyn? Ja jag vet inte. Men hejjjjjjjar på Edsbyn gör jag. Den enda gång jag hejjjjjjjjar.

HEJA BYN!

Liksom

Fast det blir till att se finalen på tv för mig. Ja och jag får sitta där själv och ropa “HEJA BYN” för K skall iväg på “sy och sy och sy tills du storknar”. Borde man inte få chips till förresten?

Apropå godsaker så börjar det bli sista chansen för en semla.   Det är dags att ge sig hän där. Jodå.

Son och sonhustru nere i Uppsala har inte det rätta bandyintresset. Möjligen är det också brist på portfölj det hänger på. Men Edsbyn lär väl vara närvarande i Uppsala imorgon. Det tror jag. Brukar synas och höras. Har gjort en grej av det där att kallas bönder. Bitit huvudet av det.

Hejalåt har man ju gjort.

Liksom.

Fast inte sådär inställsam såklart.

Nehejdå.

Fast nu är det väl ändå dags att ge sig för idag.

Liksom igen.

Låtsasjobb har sin tid och vila sin. Somliga anser att vi låtsasjobbare inte förtjänar någon vila. Men det där är samma människor som inte tyckte att kvinnor skulle få rösta och att svarta inte hade samma känslor som vita. De med hjärnor stora som ärtor. Eller åtminstone använder de inte större delar aktivt. Resten måste användas intensivt för att uppehålla den där falska verkligheten. Fast å andra sidan. Är det inte det vi alla håller på med. Dagligen. Åt ena eller andra hållet.

De där andra är nästan alltid rätt lika som oss andra. När det kommer till kritan.

Pascalido. Ja jag orkar inte kolla nu hur hon stavar sitt namn. Grek. Före detta. Alexandra. I alla fall. Möte i Karlstad. Om förlåtelse.  Nazister med. Börjar filma och hota. Hela publiken ställer sig upp som en mänsklig sköld. Det finns hopp för människorna. Japp.

Ja och Alexandra Pascalidou stavas hennes namn.  Som vanligt kom jag inte ens nära.

K leder rapport idag. Fast inte K egentligen, en annan K. Täby K.

Det blir nog bra med det. Också. Får man hoppas.

Fast nu ge sig alltså. Grön IKEA soffa som står där som en gravsten över Kamprad. Varje hem har några. Nästan alla. Kanske inte uppnäsorna. Men det blev färre uppnäsor med tiden där. Nu köper uppnäsorna begagnade IKEA möbler för stora pengar. De som är lättast att lura är alltid uppnäsorna.

Fast helg nu då. Hoppas det gäller för dig som läser det här också. Att du får ledigt. Får lite egentid. Får sätta tänderna i en semla. Kanske, om du är lite kapitalist, kan sippa lite på en god whisky. ja gärna framför brasan. Ha det gott helt enkelt. Njut och var nöjd över att du lever. Det är en herrans massa, många redan döda,  som skulle vilja vara i dina skor.

Liksom.

3 thoughts on “Kung Bore

  1. Jäklar vad med snö!

    Du skriver att verkligheten loggas, varför loggas inte prognoserna? Flera av prognosmakarna har ju api:er. Då kan du bestämma vilken makare som över tid har mest rätt rörande temperatur och vind på kullen.

  2. Jag plockar in prognosen från SMHI nu. Tanken är väl att jag skall få upp den där väderstationen som legat här och skräpat några år och använda det där. Men verkar aldrig komma dit. Har bokat det där på lekkontot nämligen. Det är alltså på en ännu lägre nivå än “låtsas”. Men rätt vad det är så. Fast att jämföra på en mer generell nivå är ju kanske till och med något som har allmänintresse. Synd att allt tar tid att realisera. Vore enkelt annars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.