Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Vems fel är det egentligen?

Är man uppväxt i Edsbyn så är man väldigt för det där religiösa eller också väldigt mot eller också är man bandyspelare och omåttligt populär hos det motsatta könet som tydligen gillar bollar och långa klubbor. Den tredje gruppen lämna vi härmed därhän från och med nu. Dom har liksom fullt upp ändå. Återstår alltså dom som vandrar den svåra smala vägen och vi som gick och fortfarande tar oss fram på den breda lätta vägen som leder till förgängelsen.

Om sanningen skall fram så hörde vi musiker egentligen till en fjärde grupp. Avskum, och i vårt fall som hårdrockare, djävulens avskum. Värre än avskum. En undergrupp till vanliga avskum. Alltså folk som rätt vad det är började tala baklänges och vrida huvudet 720 grader, Sånt som hörde till vår vardag på våra hemliga möten i hemska källarlokaler.

Vi möttes sällan vi i dom här grupperingarna. Vi på den breda vägen gick ju på bio och dans, drack drycker som inhandlades i Bollnäs (som vissa anser är helvetet också idag), handlade vanlig mat och kläder och sånt där annat. Dom andra gick på folkets hem, umgicks i tält eller hittade på andra roliga lekar tillsammans. Sjöng också mycket. Var ofta tillsammans. Badade till och med med kläderna på medan alla andra tittade på. Själv ansåg jag och anser fortfarande att det skulle ha varit mycket roligare utan kläder och tillsammans. Alla på en gång liksom. Nyfikna på det här så gick ungefär tio av mina kompisar för att spionera på folkets hem. Oklart varför jag inte var med. Satt väl hemma och grubblade över metoder för att nå 1080 grader.

Hursomhelst. Dan efter var sju av dom frälsta. Hade badat med kläderna på. Hittat gud. Gått över till andra sidan. Ville inte längre köpa drycker i Bollnäs och gå ut och dansa. Ville vara på folkets hem. Det talades om ett under. Rocken tystnade. Och så höll det på ett tag tills dom ville det igen. Alltså hänga med till Bollnäs och handla. Oklart vad som hände än idag. Men ett antal jungfrur där på folkets hem. Jungfrur, ljuvligare än dom som vanligtvis särade på benen mellan bänkraderna på Folkets Hem’s läktare, när det var diskotek där, misstänktes länge.

Sen den där tiden har väl till och med fan blivit religiös. Själv väntar jag fortfarande på ögonblicket. Den religiösa vägen har blivit lite bredare med åren. Vissa vill skylla all skit på religiösa. Jag gjorde det också en gång i tiden. Många krig och annat elände har ju religiösa förtecken. Men det är en för stor förenkling. Det skulle lika gärna kunna vara AIK som låg till grund för alla krig. Schimpanserna inom oss förnekar sig aldrig. Och vissa verkar ha mer av dom generna i sig än andra. Tjafsar lite mer helt enkelt. Tänker mindre. Slår. Men vi är nog på väg att bli Djurgårdare på sikt allesammans. Det är vad jag tror på. Då blir nog allt bra.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: