Categories
Betraktelser & Berättelse

Dan före dan

Lillkatten har somnat i en låda med stegmotorer. Hon har två andra lådor, preparerade för kattsovande här på kontoret, men stegmotorlådan är ändå kvällens val. Lite knöligt kan man tycka. Men som katt kanske den fungerar som yogamatta a’la motor. Störtskönt för katter.

Imorgon är det Peculiar People day. För sådan som mig mer födelsedag än själva födelsedagen. Men en dag värd att fira. Det är olikheterna som förenar oss alla. Likformigheten är döden.

Snorar fortfarande och näsan beter sig som en läckande huvudvattenledning. Mycket irriterande. Ännu mer irriterande är det att orken inte finns där. Det är tur att man inte är längdåkningsstjärna tycker man såklart. Då hade man fått skida på ändå. Helst uppför en slalombacke tills man tuppade av. Nu tar man det lite halvlugnt. Försöker se upptagen och viktig ut. Åtminstone det försöket skall tillgodoräknas mig.

Nåja.

Lite har det ändå blivit gjort.

Levande människor har jag inte träffat på… jag vet inte hur länge nu. Men lika bra det antagligen. Jag har aldrig varit en sådan där människa som folk fattar tycke för. Antingen tycker man direkt illa om mig eller också finns jag inte. Det sista alternativet är under de bra dagarna. Men man lär sig leva med sådant också. Fast det tar ett liv.

Gitarren står kvar i studion. Tittar på den idag. Greppar nästan tag i stället. Men suckar och lämnar kvar den där den är. Lusten. Var är lusten nu igen? HALLÅ!

Andra företagare jag känner börjar plocka ut frukterna av ett livs slit. En mille där. Tre där. Skall väl betala sina elräkningar kanske. Jag hoppas de är lyckliga. Jobbat för slantarna hard e i alla fall fått göra. Värda varje krona.

Själv köper jag “penninglotter“. Fast de heter visst inte det längre säger K. Hittills har jag kammat hem några hundra räknat from julaftonsmorgonen. Men byter mot nya lotter så staten kammar nog hem allt till slut. Mitt bidrag till statskassan. Ja det och lite moms.

Carolina Gynning köper hus i Järvsö toppar “tidningen” med idag. Börjar bli kändistätt i den där delen av kommun nu. Hälsingland har liksom blivit hot. En ickenyhet kan man tycka. Men alla sm lär sig älska Hälsingland som ett nordligare Österlen hurrar jag på. Dessutom målar hon rätt bra grejer Big Brother tjejen. Välkommen hälsar vi från kullen. Ulf Lundell är tydligen näst på tur viskas det. Ja jävlar! Som om det inte räckte med Hooters frontman och Mr. Bruce i backen.

Här i Los har vi inga kändisar längre tror jag. Inte sedan Sone Banger försvann till sällare jaktmarker. Men vi är kända för att klaga mesta av alla kommundelar. Ja rent av skulle “vi” vilja bli en egen kommundel eftersom “vi” kan allt bäst själv och har sparat massor av pengar då innan kommunsammanslagningen som satte oss på bar backe. “OjOjOj VA DÅLIGT DET ÄR” är liksom är mantrat. Fast det i realiteten är rätt bra alltså. I alla fall så bra som det är. Ju. Liksom.

Nu får jag väl däcken sönderskurna på bilen igen.

Suck!

Men står mitt kast. Lagd åsikt ligger.

Mer snö imorgon. Så det gäller att pigga på sig. Men här att backar saknar snö. Jag vet att det är dumt att tänks så. Men kanske ligger backarna på fel ställe. Eller nått. Jo. Eller nehej… Eller jaha var det så!?

Men kanske man man i framtiden åka slalom mellan alla vindkraftverk som skall rädda bygden med bygdepengsmutor. Kalhyggen och vindkraft åt folket. Sälj ut allt. Helst billigt. Vi har sett det allt det där förr. Det roffas årt sig sen får folket flytta efter pengarna om de vill ha några.

Jo jag klagar lika bra som vilken Losbo som helst jag med. Eller hur?

Men nu kännner jag ett lätt uns av energi äntra ena stortån. Nu skall jag försöka timea den energins rörelse upp mot huvudet med att ?oda ett par förträffliga rader C-kod i rätt ögonblick. Jag tror dom raderna kan bli helt episka. om inte får man väl gå och lägga sig.

Eller hur?

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Slukhål av Tove Alsterdal

Ni vet deckare. Det är ungefär som vanligt. Går att läsa. Inga problem med det. Är till och med underhållande. Blir lite irriterad på att huvudpersonen måste ligga med alla som har snopp så fort hon upptäcker att de har en, ja ofta innan. Ett försök att skrika “frigjord” som faller platt. Men OK det brukar alla killar också vilja i de deckare där de är stolta huvudpersoner. Ja de flesta målen har inte snoppar då såklart. Även om det väl händer idag också när det skall förnyas och hittas nya infallsvinklar. Båda levnadssätten känns aningen krystade i min värld men vad vet jag om sådant?

Den stora behållningen här är såklart Kramfors. Storstan är Sundsvall. Lagom. Man känner igen som som boende på kulle ute i ingenstans. Det puttrar på. Folk dör och folk dör nästan och räddas i sista sekund och hjältinnan är hjältinna som sig bör. Borde passa TV tänker man. Så där kommer de väl snart Toves böcker. Eller på Cmore när Beck beckat igen och blivit tjära.

Jodå klan rekommendera. Lättläst resa in i en annan värld där man kan glömma bort sig själv och världen för en stund. Fast så mycket funderingar lämnar inte en sådan här bok efter sig. Men det är väl inte meningen med dom heller. Kioskdeckare hette det väl förr.

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

Transistorn 75 år: Fira hela 2023! – Elektroniktidningen

 

 

Transistorn är en av nittonhundratalets viktigaste uppfinningar. Utan den skullevi inte ha datorn, mobiltelefonen och Internet. Nästan allt som är eldrivet i hemmet innehåller transistorer: tv, radio, dator, surfplatta, bredbandsrouter, telefon, spis, ugn, kylskåp, diskmaskin, tvättmaskin, rakapparat, eltandborste, led-lampor.

Source: Transistorn 75 år: Fira hela 2023! – Elektroniktidningen

Categories
Swedish vetenskap

March to the Moon

Image gallery of NASA Apollo Gemini Mercury Photos.

Source: March to the Moon

Categories
Swedish vetenskap

(152) The Quick Clay Landslide at Rissa – 1978 (English commentary) – YouTube

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ledtider…

clear glass with red sand grainer
Photo by Pixabay on Pexels.com

Nytvättat hår. Ljuset tänt. Varmt nybryggt te. Earl Grey. En hel obruten vecka framför sig. Inte så dumt. Verkligen inte så dumt. Vill jubla men försöker med lite AC/DC istället. För att hitta energin. Inom mig. Den som vill ut. Morgonstund har hårdrock i munnen. Svälj istället för att spotta ut.

Men förkyld. Snorar. Har ont i halsen. Säkert seg i kroppen också. Men det senare har jag inte känt efter så mycket i. Kanske skiter i det helt och hållet. Bara tar en Alvedon och kör på. Möjligen i omvänd ordning. Provkör först. Medicin sen. Ta vid behov eller skit i det helt. Dyk in i projekt och glöm bort. Fungerar ibland.

Har lite pellets som skall in också. De som blivit kvar där ute som en eftergift åt segheten. Men med lite överlevnadsinstinkt så får man i alla fall låta håret torka först. Motionerande sen.

Måste ut och gå. MÅSTE!

Fast inte idag.

Mer snö och mer snö och mer snö hela veckan. Börjar bli lite vallar nu. Man kan bygga snögrottor som förr. Får barn göra sådant nu för tiden? Eller är det för farligt? Allt är så förbannat farligt nu för tiden och allt är någons fel. Stjärnorna står alltid så att de pekar ut någon skyldig. Astrolgernas tid. Fast alla tror på vetenskapen.

Själv tror jag på väldigt lite. Tvekar och undrar mest. Men så är jag också bara en halv människa.

Snögrottor var i alla fall roliga att gräva. UPA.

Komponentbristten håller i sig. Tidningarna får skriva vad de vill. Synd är det om dom som står och faller med en komponent. För en hobbytattare som mig är det såklart överlevnadsbart. Ledtider från helvetet i snart två år nu. Skandalöst.

Längtar efter sommar och koltrastsång. Men gissar att sommaren är här igen snabbare än man kan tro. Allt swishar förbi numera. Tyvärr sommartiden också. Snart jul igen.

Willys Plus fyller tio år och man kan köpa blodpudding för 4:90:- Jublar gör alla Svenskar. Själv är man alltså vegetarian och befattar sig inte med kvarlevor efter döda djur medelst att svälja och tugga dom. Oftast tuggas det först och sväljs sen. Men i dessa tider…

Helt plötsligt kommer

AC/DC. Hmmmm…. Antagligen han/hon/det/gud som har något att säga mig. Frågan är om man skall lyssna och analysera eller bara skita i ledtrådarna som vanligt.

Låt veckan starta med en fis!