Categories
Swedish

Excelälskare – Fall på knä

ON THIS DAY | In 1979, Dan Bricklin and Bob Frankston incorporated Software Arts for the purpose of developing VisiCalc, the world’s first spreadsheet program.

Categories
Musik

Brev från musiklaget i Vaxholm

Trivialiteter från förr som blir till historiska dokument. Det är vad tiden gör med det mesta. Trivialiteterna lyfts fram och guldet förbleknar. Det är “ketchupflaskorna” man skall spara – inte “guldarbanden“… Som här.

Skrivet innan Internet och existensen av olika forum där såklart (tidigt 70-tal). Man skrev brev och ringde.

Tåtte är Totte Tennman, egentligen Torstein Tennman, https://sv.wikipedia.org/wiki/Totte_Tennman)

Mer om MNW här

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ingen lindring

Det blev två månader till… Shit!

Categories
Swedish

Man lever

Man kan se det på flera vis såklart. Men ett nytt år. Man lever. Om än lite medtagen. Men uppe. Eller nere. På kontoret. Andandes. Levandes. Inte illa för en gammal ocool gubbe.

Fast så mycket nyårsfirande blev det nu inte. Fast jag höll mig vaken till tolvslaget med en hel del kamp och stödsömn. K och jag skålade i julmust sen gick vi och la oss.

Tjugotjugotre känns olycksbådande. Har en dålig magkänsla inför det här året. Har alltid haft en förhoppning i magen inför varje annat år. Varför? Ingen aning. Antagligen bara trams. Den där känslan av förhoppning brukar ge år med både sött och surt och den dålig feeling för ett nytt år kanske ger detsamma. Om nästan exakt ett år vet de som lever.

Sjuk alltså. Två streck bekräftar. Frossa. Svettas, Hosta. Alvedon. Sova. Som vilken vanlig influensa som helst. Man tackar läkemedelsindustrin och vetenskapen och framförallt alla tappra soldater i ens kropp som ännu en gång räddat det kungarike – den egna kropp – som man är regent i. TACK! Jag skall försöka bättra mig. Ta hand om det här vittrande kungariket lite bättre. Årets nyårslöfte.

Men på kontoret idag. Utan att göra speciellt mycket då. Men kommer igenom lite mail och lite papper. Bokför årets första verifikation. Lyssnar på lite musik. Ser några elektronikvideor på tuben. Tänker att kvällen får bli i soffan. En film. Troligen.

Men sen. Kanske. Börja anpassning till vanligt liv. Inte växa fast i soffan. Dra loss rötter som växts sig in i grön IKEA-soffa. Resa sig. Ge sig ut i världen. Eller i alla fall ner till kontoret. Försöka sova en hel natt. Noll timmar på dan. Låta hostan avta. Leta den där längtan efter att förändra världen. Sen ge sig hän. Tjugotjugotre. Ett helt år att skapa på. HURRA!

Tänker att i helgen, långhelg ju, kanske starta upp studiodatorn. Men då måste det vara varmt ute. För dyrt det där nöjet annars. Så inspiration och väder avgör det där. Inte viktigt. Men ett lufthål. Jag måste dit och hämta syre ibland. Men stora lungor. Kan hålla andan ett tag till. Val.

En vecka till nu sen tar ljuset fart. Acceleration. HURRA igen. Det finns mycket att glädja sig åt.

Sju miljarder för att sänka bensinpriset med fjorton öre. Skattesänkariver. Pengar som hamnar i de redan rikas fickor. Skattefritt. Det är så jävla galet alltsammans. Samma sak med elsubventioner. Mer pengar till de som har. Mindre till dem som inte har. Jag är inte så mycket för revolution och giljotiner men va fan. snart så…

Igår ett reportage på rapport om att Norrland minsann inte sparar lika mycket el som södra Sverige. Titta på vilken jävla väderkarta som helst. Noll grader i Skåne. Minus tjugo i Norrland. Vilken jävla femteklassare som helst kan räkna ut att det finns mindre utrymme för sparande där det är kallast eftersom majoriteten av elkostnaden är uppvärmning i samhället. Södra Sverige slår av golvvärmen i uterummet. I Norrland slår du av den varje år i September för det finns inget annat val.

Revolution alltså. Snart. Fast å andra sidan är det lika bra att ställa in den. För de enda som hänger med på dylikt är Sverigedemokrater och får dom fjorton öre billigare bensin under en eller två dagar så ställer ju dom in alltsammans, giljotiner och alltihop, eftersom dom blir nöjda som fan för den sänkningen. Åt helvete med alla Sverigedemokrater. Sverigeförstörare. Ja Moderater OCH Kristdemokrater kan ta samma väg också. Fast Kristdemokraterna kan få till himlen om de föredrar det. Fritt val Sverige.

Som synes utnyttjar min hävdvunna rätt att som pensionär få klaga. Får Leif GW Persson klaga så får jag. Så tänker jag. Fast sen tänker jag på hur jävligt trött man som aktivt arbetande är på pensionärer som tro dom vet allt. Usch! Tänk att vara aktiv utredande polis och lyssna på GW…

Men jag har inte så många läsare så kanske går det för sig här. Men jag tycker alla skall slänga ur sig en spya över Sverigedemokrater och andra JAG FÖRST partier eftersom de där människorna håller på att förstöra något fint som det tagit över hundra år att bygga.

Så in i helvete på bettet här… 🙂

Nåja!

Nu skall jag snyta mig och sen lugna ner mig.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Slutet blir vår början av Chris Whitaker

Vill man känna något – jag för min del gillar det – då är det här verkligen en bok att kasta sig över. Mycket medmänsklig kärlek och förståelse hittar man här. Ja och människor som tar ansvar för saker man gjort. Sen läker man om människorna runt omkring en bara har tid att vänta en stund på att skorpor hinner bildas och själva läkeprocessen har fått komma igång.

Jodå en bra bok också läst i feberdimmor.

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Mysteriet Hendri Pick av David Foenkinos

En mycket finurlig liten bok som jag tycker mycket om. Egentligen är det där med de refuserade/outgivna böckernas bibliotek en väldigt bra ide. Jag skulle kunna bidra med några alster till ett sådant bibliotek faktiskt.

Andra böcker jag läst finns här.