Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

Sushi

japanese sushi and sashimi on wooden tray
Photo by Diego Pontes on Pexels.com

Jodå. Får en tallrik sushi. Nio vegetariska läckerbitar åker lätt ner i halsen och stillar hungrig kurrande längtande mage. Kan man begära mer? Ja en semla. Får en sådan också. Tänka sig. Vilken dag. Och den är inte slut ännu. Ohhhh

Bollnäs idag. Löningsdag. Alla har galningens blick fastklistrad i ansiktet. Rör sig hetsigt i total samklang med den där blicken. Man får komma ihåg att andas. In ut. Djupa andetag. Så att man inte rycks med. “lugn Hedman… andas…”, Ja och det fungerar ganska bra.

Vi hämtar de beställda kassarna. Smyger in på en del andra ställen för att fylla på. Månadshandling. Vi skulle aldrig kunnat bo kvar här uppe i skogen utan den. Mycket ekonomi i det här. Men annat också. Ett lufthål t.ex. Älskar verkligen det där att få matvarorna klara och färdiga att hämtas. Säker på att det där kommer sprida sig som hemleveranser som standard en dag. Japp, också här ute i ingenstans. En sista dödsstöt för de små aktörerna. Men allt har sin tid och allt tar tid. Oftast händer saker när man ger upp och inte längre tror att de skall hända. Sen står man där och undrar “vad hände?“.

Men nu är skåpen fyllda alltså. Låt snöstormarna komma.

Mycket kodande har det alltså inte blivit idag. Men jag sitter i alla fall här med en kopp kaffe och en apelsin. Alltid något. För att förtjäna dessa excesser skall jag klara av backuper och lite annat och med lite tur hinner jag med några kodrader också. Ja kanske till och med skapa en bugg. Brukar inte behövas så många rader till sådant. Efter det apelsin.

Men helg i allt annat alltså. Grön IKEA-soffa längtar lika mycket efter mig som jag efter den. Är det inte underbart? Jo. Men trött är i alla fall jag. Soffan är däremot pigg som en tonåring ännu. Men har framfört önskemål om att jag kanske behöver gå ner ett tiotal kilo. En dag hörsammar jag det där. Slutar äta semlor. Fast urk. Sicket liv.

Nu skall jag göra lite nytta. Ja nytta sed från mitt perspektiv. Jag är rätt säker på att världen inte ser det hela på samma sätt som jag gör. Men där är jag van

Jodå.

Trevlig helg på dig! Le! Du lever.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

person playing brown guitar
Photo by 42 North on Pexels.com

Hälsingetoppen… Idag med. Japp!

Categories
Betraktelser & Berättelse

4:49

Jodå. Blir nog en bra dag det här…