Categories
Betraktelser & Berättelse

Slutet

Jag brukar titta på den här sidan

och den här sidan

innan jag går och lägger mig. Jo ofta en titt på den här sidan också. Men oftast de två första. Ser det OK ut då kan man lägga huvudet mot kudden utan oro. Jodå, ett besök hos Hulken också såklart. För att prata lite om dagen som varit.

Intensiv dag idag utan att det egentligen blev så mycket gjort. Men fått en del insikter.Kanske hittat andra spår att följa. Vi får se.

Espressif fortsätter sitt babblande imorgon. Mycket intressant där. Men antalet sessioner jag skall följa är färre. Borde alltså få något litet av annat slag gjort också. Hoppas man. Ber man om.

Har haft åtskilliga Raspberry Pi’s snurrande på olika ställen här. En har stått i det ouppvärmda garaget under ett år och fungerat klockrent. Men gav upp för ett tag sedan och som alltid är det SD kortet som är den svaga punkten. Skulle ALDRIG sjösätta ett projekt med remote Raspberry Pi’s i någon större skala. För känsligt. Eemc vore nog grejen, ja och det kan man ju få med CM modulerna såklart. Ja och jodå, jag har haft enheter (RPI alltså) som åskan och annat har tagit också. Men oftast är det SD kortet. En av hundra är annat. Rätt bra för en så pass komplex enhet. Nytt kort skall in i den i garaget så får vi se om den överlever en vinter till.

Men slutet, denna dag, är alltså här. Trotts en timmes stödsovande på soffan när huvudet inte kunde ta in mer. Som vanligt hoppas man på ännu en dag. Inte mer. En dag i taget. Nu gäller.

Allt ser bra ut. Godnatt!

Categories
Betraktelser & Berättelse

En jäkla fart

Varje gång. Nope, har inte betalt för att lägga in det här inlägget. Är bara en nöjd kund.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Urladdning

cable clouds current electricity
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vi betalar 1.16:- för elen per kWh. Skatter, nät, osv etc dvs totalt. Pelletsen ligger nu på 1.20:- kWh. Blir det elsubventioner i år också gäller det alltså att köra direktverkande el istället för pellets. En konstig värld vi lever i. Tycker jag. Men då är också jag rätt konstig. Förstår inte allt. Att försöka förklara det här för någon annan är döfött. Jo. Så ingen ide att gå på om det alltså.

Äter (goda) vindruvor och tittar på Espressif DevCon22. Blir stressad av att det är så många seminarier man vill följa. Går inte att jobba samtidigt. Vill jobba. Har jobb att göra. Måste skippa en del jag vill höra.

DevCon22 fortsätter imorgon också. Har inte vågat titta på vad som skall behandlas då utifall man får en till dag förstörd. Fast nåja. “Förstörd“. Ibland måste man offra sig för framtida segrar. Det här är väl ett sådant tillfälle.

Fast man måste gilla Espressif. Dom har örat mot marken. Det är så otroligt synd att inte Nordic Semiconductor har det på samma sätt. Deras produkter är annars överlägsna men blicken är riktad högt upp i corporate-hierarkierna. Skulle lätt betala det dubbla för motsvarande enhet från dom. Nu gäller fem gånger. Allt har et pris. Så man hamna ri händerna på Kina.

corporate-hierarkierna” förresten. Är lite som att se en film om Svensk 1700 tals adel. Flådigt att slänga in lite Franska då, flådigt att slänga in lite Engelska nu. I framtiden kan man vara säker på att det där inslängandet av meningslösa ord väcker munterhet. Vem vill bli skrattad åt?

Igår en riktig urladdning. Koncentration från morgon till kväll. Nu är resultatet av den mödan/glädjen i Kina för produktion. Här om två veckor. “All inclusive” (flina på bara där i framtiden…) billigare än frakten från den tillverkare som finns i Europa med lägst pris. Konstigt är det.

Fast jag har haft en mycket produktiv tid nu ett tag med mindre svackor. Ren njutning. Jag har visserligen inte mycket pengar nu heller men behöver inte ha samma känsla av att ha en laddad och skjutklar kulspruta i ryggen under vandringen. Det är enklare och lättare att leva så. Lovar.

I Kina är kortet redan borrat. Kopparetsning väntar nu.

Fast hela den här grejen med produkter är härlig. Jobbig men underbar. Det finns en stor tillfredställelse i att hålla något som först bara var en tanken fysiskt i sin hand. Jag glömmer aldrig första gången i Täby på 80-talet. Då trämodeller innan verklighet. Känslan är densamma idag. Man kan skriva hur många dataprogram som helst utan att någonsin komma fram till den där känslan. Men problem också såklart. Massor. Hela tiden. Det gäller att lyfta blicken mot målet så att man inte förmörkar sinnet med alla problem. Jo, för problemen är vägen. Man löser går vidare. Löser nästa problem. Nästa och nästa. Det är i princip som att spela vilket arkadspel som helst.

Förresten

Adam Dunkels. Nog förtjänar han några priser till allt. Han är verkligen en person som inte har uppskattats efter förtjänst här hemma. Tycker jag då som springer på hans arbete nästan överallt och på både väntade och oväntade ställen.

Nu skulle jag kunna luta mig tillbaks i min slitna kontorsstol och somna här. Jodå. Det har hänt. Mer än en gång. Men tror det var Applications of Assymetric Multiprocessing with Esp32 Devices på Espressif DevCon22 kvart över tre. Och det vill väl ingen nyfiken och vetgirig missa.

Nope!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Matter

Följer seminarium om Matter. Man blir såklart förälskad. Sen tittar man på certifieringen. Kärleken svalnar igen. Frågan är om man kan sälja Matter enablade enheter utan certifiering?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ny dag

Så en ny dag. Nya möjligheter. Så känns det. Det är bra. Ler.

Jag har suttit här på kontoret en bra stund. Kokat te. Fixat lite annat. Mornat. Ja matat katter, duschat, ätit frukost och allt det där också såklart.

Nu är ljuset tänt, jag sugen på att sätta igång. Kontoret är varmt. Hulken gör sitt jobb. Ute blåsigt (vindkraftshurra), två grader, mer löv på backen än på träden. Ännu inte vinter.

Så vi kör. Denna onsdag i orons tid.