Categories
Betraktelser & Berättelse

Månadsslut

brown pearl printed tower
Photo by Fabio Lima on Pexels.com

Så man sitter här igen. Där där man alltid sitter. Björn från förr skickar sms. Har träffat batist på Ön i Edsbyn. Hejar. Hälsar. Tjoar. Ringer sen och vi pratar och skrattar en timme. Gamla tider återkommer och överdiskuteras, som det blir. Tur och otur. Glädje och olycka. Vi lever. Är nöjda med det. Tror vi.

Men jag träffar sällan människorna från förr. Glad såklart att de ändå minns mig. Ja och att jag minns dom. Tänker ett tag att jag skall be Björn om en följ på Spotify, men det känns alldeles för förmätet. Fast det är väl där borta som mina följare finns om de skall komma på vänligheten och kamratskapen. Men jag frågar alltså inte. Lika bra det. Finns inget viktigt i tävlandet i det där.

Lördag är månadshandlingsdag. Vi fyller på. Åker hem med hela bilen full med mat och annat. Som varje månad innan. Ett sätt att överleva landsflykten.

En helt vanlig vecka föröver. Jo och ja och hurra. Jag gilla vanliga veckor. Sådana som man kan jobba på under. Visserligen kommer sotaren på måndag. Men han sköter sig för det mesta själv. Gör sitt och drar härifrån med en rivstart sen. Hinner jag med och noterar rivstarten så kan jag köra igång Hulken sen för framtida segrar.

Halloween också är det väl. Imorgon. Godisskål finnes om det dyker upp ungar. Oftast orkar de sig inte upp här på kullen. Man får säga bu till sig själv och äta upp det som finns i den där skålen. Skrämmas kan man göra genom att se sig själv i spegeln.

Det finns fördelar med allt.

Men tämligen nöjd med tillvaron. Det rullar på. Segrarna är inte stora men det är inte nederlagen heller. Åren har lärt mig att det är dit man kan nå när det är som bäst. Andra må tro annat. Men då har de aldrig levat ett liv.

Men min vecka är igång. Storverk skall utföras den här veckan tänker man. Men som vanligt hinner man inte så långt på en vecka. Storverk tar tid. Ja och vad bryr sig folk om storverk nu för tiden. Man måste ha koll på de inre drivkrafterna. Det är BARA därifrån som det går att hämta den energi som behövs för storverk.

Så, låt denna nya, ännu ofödda vecka, flyta på. Nedströms. Mot havet. Mot friheten och glömskan.