Categories
Betraktelser & Berättelse

Om kullar

Mätt i magen. Katt på sin plats. Gubbe på sin. Fru i soffa. Hulk på arbete. Han käkar pellets, blir aldrig mätt, men njuter av ätandet. Såklart.

Grejar på här på min kulle, som inte ens är “min“. En kommunal kulle är det. Tror jag i alla fall. Förr var det Nisses kulle. Pytt-Nils. Som växte upp i pytt-gropen men tog sig hela vägen upp på kullen. Men oklart vem som tog över ägandet efter honom. Troligen kommunen alltså. Vi.

Vem kan förresten äga en kulle?

Frågar man sig.

Klarlött. Just nu. Tänka sig ändå. Att nå “klart“. Men det var ett litet projekt. “Klart” är lättare då.

Måste ha lite musik nu. Abstinens nämligen. En annan last det där. Att musik skall strömma in i öronen nästan jämt. Gör det inte det så kryper olusten på mig. Av att något fattas. Spotify är faktiskt en tillgång rätt ofta. Det enda prisvärda just nu.

Temperatur sjunkande ute som synes på diagrammet ovan. Ner mot noll mot morgonkvisten imorgon. Man får shunta upp. Piska Hulken till arbete. Shuntautomatik måste till förresten. Det finns alltid fler projekt. Därmed fler “klart“, “halvklart” och dåliga samveten över “oklart“.

Männen (och kvinnorna) med sandwhichskyltarna syns oftare i TV och hörs oftare än förr på radio numera. Ju dystrare prognos man kommer med desto oftare syns man. Förr brukade man skratta åt de där människorna när de stod i sina gathörn och mässade att jorden går under imorgon. Idag är de tydligen våra gurus. Tro mig, helvetet är mer överlevnadsbart än man tror. Folk skrattar där med.

Hamnar av en slump på statistiksidorna för VSCP. Nedslående som alltid såklart. Det här böljar likna en dåres bankande av huvudet i en betongvägg. Man borde alltså ge upp. Göra annat. Befria sig själv. Vandra de breda vägarna där massorna går. Där applåderna finns. Härma tekniken som alla pratar om. Applåder. Spela musiken som andra skrivit. Applåder. Bli nästan lika bra som en bandspelare. Applåder, Skriva samma saker som andra skriver (läs deckare). Applåder. Brett är bra. Applåder kan omvandlas till pengar. Lättare. Sälj dig själv. Fina grejer det.

Eller också kan man inte det. Eftersom man aldrig gjort det.

Vette fan!

Man misströstar såklart ibland. Men det gör de som försöker bli lika bra som en bandspelare också. Trotts applåderna. Eller de amerikatekniska följa johnarna. När de aldrig blir en ny Google, Apple, Yahoo, Facebook eller vilken väg man nu pliktskyldigt följer. Allt som tar mer än två år är inte värt att göra. Säger man. Tror man på.

Uppfinnare är ju blahabla numera. Möjligtvis har de värde som döda. Fast så har det väl kanske alltid varit om man tänker efter.

Skit samma.

Misströsta bör man annars dör man.

Ge sig bör man också. Om spiralen blir till en cirkel, då definitivt ge sig.

Alltid omvärdera. Eller dö.

Hur som helst. Mer jordnära så är det skrapa rutor som gäller om man tänker ge sig ut med bil imorgon. Ja och att ta det lugnt vid vattendrag och kurvor. Swisch, krasch, boom, bang, kan det annars äga. Så skall det hållas på sen i sex månader minst. Dom där sandwichsnubbarna har ju alltså rätt. Den här tiden varje år. Åt helvete. Om man u inte gillar att åka skidor. Eller skoter. Eller vinterfiska. Eller frysa rent allmänt. Galningar hela bunten om du frågar mig. När man kan stanna inne. Dra på elementet. Tända en brasa. Dricka whisky.

Stannar hemma imorgon.

Oxå.

Alltså.

Men kanske skulle man åtminstone ta in den akustiska gitarren hit in till kontoret. Åtminstone stämma den. Låtsas att man tänker spela lite på den ibland. Lära sig något nytt fast man nu är en gammal hund som inte kan det, eller skall kunna det. Tål att tänka på i alla fall. Men kräver ork. Har man sådan? Osäkert…

Länge leve socialismen!

Eller hur?

Categories
Swedish

Ljudtävling med grymma priser | Scandinavianphoto.se

Tävla genom att lägga på ljud på videon för att få chansen att vinna teknik värde 85 000;- från Nikon, Sennheiser, Native Instruments, Røde och Focusrite.

Source: Ljudtävling med grymma priser | Scandinavianphoto.se

Categories
Betraktelser & Berättelse

Trösten

a man holding a soldering iron
Photo by Tima Miroshnichenko on Pexels.com

Löder så att näsan blöder. Nåja, nästan. Man skall inte överdriva. Men gillar. Det kan inte hjälpas. Trivs. Kontoret, och inte bara lödkolven, är numera dessutom varmt så det finns absolut ingenting att klaga på. Otäck känsla som vanligt. Klaga vill man ju.

Hämtar paket idag. Men inte det paket jag väntar på. Köper vindruvor för att trösta mig på den punkten. Tröst behöver man också alltså alltid.

Los. Här bor man. Har bott i snart 40-år. Sen dör man. Två veckor efter det vet ingen här att man fanns. Helt OK. Det är nog just därför man bor här. Lämna mig ifred och allt det där.

“Studion” uppvärmd den med. Man borde alltså sätta sig där en dag. Innan den blir utkyld igen. Men var sak har sin tid. Just nu får jag inte plats med det roligaste. Men har roligt ändå. Kan man ha roligt och kalla det “jobb”.

Äter skorpor. Underskattad sjömanskost. Två på förmiddagen och två på eftermiddagen håller gubben glad. Ja om han får några vindruvor däremellan. Att börja tala om sig själv i tredje person är förresten ett starkt varningstecken. I allt ett av de farligaste och mest utlämnande.

Hann du aldrig med Marguee i London är det såklart för sent nu. Jo finns kvar men på fel ställe och på fel sätt. Medlemmarna i Queen har förklarat The Marquees betydelse så här:

Vi funderade i början på karriären hur vi skulle få mera publicitet för Queen. Hur gör man sitt band känt i London? Jo, genom att spela på The Marquee. Okej, men hur får man en spelning på The Marquee? Jo, genom att vara kända. Nå, hur kommer man in?

Tack för att man fick uppleva det legendariska under en julhelg6. Det minnet och den upplevelsen kan ingen ta ifrån en.

Och varför Marquee nu då? Jo en längtan till storstaden som kommer över mig varje höst. Svårare än så är det inte. Men känslan är densamma varje år.

Fast jag skall nog löda lite till. Finns ett “klart” att sikta på där också. Men framförallt löder jag för freden. Jodå!

Categories
Swedish

Espressif Developer Conference 2022

Espressif DevCon22 is the first official conference made by developers for developers. This two-day online conference will bring to you content about products and solutions created by Espressif and its partners.

Source: Espressif Developer Conference 2022