Categories
Betraktelser & Berättelse

Pust

faceless businessman with smartphone walking on crosswalk in sunlight
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

En körig dag. Säljer man så tar det tid det också. Men det finns såklart fördelar med att sälja. Åtminstone gillar firmans konto varje sådan händelse. Men långt ifrån gamla tider såklart. En gång var vi (DosILos) störst i Hälsingland på försändelser. Men det var då det. Nu mindre och annat men enklare.

Under så många år har jag haft idéer som skulle kunnat generera försäljning men som inte gjort det för att det fattats småpengar och att överleva alltid har kommit före. Otroligt frustrerande har det varit. Nu när det går att realisera i alla fall små projekt gläds jag hela vägen in i själen. Begär inte mer än så. Mycket nog.

Men programmerar som en iller annars. Nytt. Framear flyger fortfarande genom luften. Kommer väl göra så ett tag. Bara 30 ms från tryck på knapp till verkställan. Om man nu skall titta på just det. Men det går undan. KISS. 90 km/h är ungefär 25 m/s. 0.025 m på en ms. 30 * 0.025 = 0.75 meter. Om det nu var en bil man ville bromsa med knappen. Fast starta en motor eller tända en lampa kanske känns naturligare. Eftersom det är trådlöst. I CAN. 125kbps kan samma sak hända på bråkdelar av en millimeter. Skillnad. Kabel vinner. Oftast.

Men nu är det dags att vandra upp för trapporna. Trött som ett cykelställ är jag. Som vanligt. Men lämnar en väldigt produktiv dag bakom mig. Nöjd med det. Mycket nöjd. Ny dag imorgon. Hoppas man.

Categories
Betraktelser & Berättelse vetenskap

Vill ha NU!

https://www.nyteknik.se/fordon/deras-system-konverterar-dieselmotorer-till-vatgasdrift-7039588

Categories
Musik

Ny låt

Fast “låt“? Men “ny“, japp. Finns där musik finns. Insläppt trots allt. Är tydligen inte ens värd en länk. Man får skylla på kyliga lokaler. Eller brist på talang hos “låtskrivaren“. Blir den en hit får man ta livet av sig. Fast man inte vill.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Ek av Frida Andersson Johansson

Det finns dåliga böcker och så finns det riktigt dåliga böcker och så finns det ren skit. Den här tillhör den sista kategorin. Så erbarmligt. Hur kunde den här ges ut? är frågan jag ställer mig redan efter sidan tre.

Japp och jag hatar att skriva det där eftersom här har någon jobbat hårt, det hårda arbetet som varje bok innebär. Fast erbarmligt dåligt är det. På alla sätt. Ja inga stavfel, Alltid något. Liksom. Blinda hönor hittar guldkorn.

Men “fy fan!” är min slutsats. Boken skall eldas upp under mörka ceremonier, mumlande bokskrivarkonstens svartaste trollformler. Om du har den i din bokhylla, bränn den, för den är en förolämpning mot skrivarkonsten.

LÄS INTE!

Andra böcker jag läst finns här.