Categories
Betraktelser & Berättelse

Hemsysterkaka

Hemsysterkaka! Kallas kärleksmums av en del. Men heter såklart “hemsysterkaka” och inget annat. K bakar till bibliotekspyssel imorgon. Jag kan smussla åt mig lite kanter. Men jag säger då det. Fy fan vad gott det är.

Smalare blir man inte av något som smakar gott såklart. Men en sådan här dag får det vara som det är. Har nämligen en “bad sight day”. Ser allmänt sämre och sämre men idag är det riktigt åt helvete. Tyvärr en dag när jag behöver löda. Men gör det ändå med viss möda. Vi får se om jag lyckas få något av det jag löder ihop att fungera. Men som tröst för det behövs något sött att stoppa in i munnen.

“Hemsyster” förresten. Vet någon ens vad en “hemsyster” var/är för något numera? Vi hade hjälp av en sådan en kort tid när jag var liten och min mamma var sjuk. Hon är den som bakade den första “hemsysterkakan”. Innan dess hette den kanske “kärleksmums” men inte efter det. Nope.

Att begreppet “hemsysterkaka” har spridit sig kan man bl.a. se här

Categories
Musik

Hälsingetoppen

tilt shift photo of acoustic drum set
Photo by Josh Sorenson on Pexels.com

En hälsingetopp idag också såklart men lite försenad pga av lite mör gubbe. Vart tog segheten vägen sjunger vi hela veckan tror jag. Ler och skrattar hela vägen fram till ättestupan. Med lokal musik i öronen. ja lite ollokal kan såklart få hänga med också. Oetablerat är bäst.