Categories
Betraktelser & Berättelse

Urladdning

cable clouds current electricity
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vi betalar 1.16:- för elen per kWh. Skatter, nät, osv etc dvs totalt. Pelletsen ligger nu på 1.20:- kWh. Blir det elsubventioner i år också gäller det alltså att köra direktverkande el istället för pellets. En konstig värld vi lever i. Tycker jag. Men då är också jag rätt konstig. Förstår inte allt. Att försöka förklara det här för någon annan är döfött. Jo. Så ingen ide att gå på om det alltså.

Äter (goda) vindruvor och tittar på Espressif DevCon22. Blir stressad av att det är så många seminarier man vill följa. Går inte att jobba samtidigt. Vill jobba. Har jobb att göra. Måste skippa en del jag vill höra.

DevCon22 fortsätter imorgon också. Har inte vågat titta på vad som skall behandlas då utifall man får en till dag förstörd. Fast nåja. “Förstörd“. Ibland måste man offra sig för framtida segrar. Det här är väl ett sådant tillfälle.

Fast man måste gilla Espressif. Dom har örat mot marken. Det är så otroligt synd att inte Nordic Semiconductor har det på samma sätt. Deras produkter är annars överlägsna men blicken är riktad högt upp i corporate-hierarkierna. Skulle lätt betala det dubbla för motsvarande enhet från dom. Nu gäller fem gånger. Allt har et pris. Så man hamna ri händerna på Kina.

corporate-hierarkierna” förresten. Är lite som att se en film om Svensk 1700 tals adel. Flådigt att slänga in lite Franska då, flådigt att slänga in lite Engelska nu. I framtiden kan man vara säker på att det där inslängandet av meningslösa ord väcker munterhet. Vem vill bli skrattad åt?

Igår en riktig urladdning. Koncentration från morgon till kväll. Nu är resultatet av den mödan/glädjen i Kina för produktion. Här om två veckor. “All inclusive” (flina på bara där i framtiden…) billigare än frakten från den tillverkare som finns i Europa med lägst pris. Konstigt är det.

Fast jag har haft en mycket produktiv tid nu ett tag med mindre svackor. Ren njutning. Jag har visserligen inte mycket pengar nu heller men behöver inte ha samma känsla av att ha en laddad och skjutklar kulspruta i ryggen under vandringen. Det är enklare och lättare att leva så. Lovar.

I Kina är kortet redan borrat. Kopparetsning väntar nu.

Fast hela den här grejen med produkter är härlig. Jobbig men underbar. Det finns en stor tillfredställelse i att hålla något som först bara var en tanken fysiskt i sin hand. Jag glömmer aldrig första gången i Täby på 80-talet. Då trämodeller innan verklighet. Känslan är densamma idag. Man kan skriva hur många dataprogram som helst utan att någonsin komma fram till den där känslan. Men problem också såklart. Massor. Hela tiden. Det gäller att lyfta blicken mot målet så att man inte förmörkar sinnet med alla problem. Jo, för problemen är vägen. Man löser går vidare. Löser nästa problem. Nästa och nästa. Det är i princip som att spela vilket arkadspel som helst.

Förresten

Adam Dunkels. Nog förtjänar han några priser till allt. Han är verkligen en person som inte har uppskattats efter förtjänst här hemma. Tycker jag då som springer på hans arbete nästan överallt och på både väntade och oväntade ställen.

Nu skulle jag kunna luta mig tillbaks i min slitna kontorsstol och somna här. Jodå. Det har hänt. Mer än en gång. Men tror det var Applications of Assymetric Multiprocessing with Esp32 Devices på Espressif DevCon22 kvart över tre. Och det vill väl ingen nyfiken och vetgirig missa.

Nope!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.