Categories
Swedish

Coolare

Åke Hedman, Kjell “Sluggo” Toresson, Jon “Jompa” Olsson, Tommy Lindberg, Esbjörn “Ester” Käll

70-tal. Man var coolare förr. Tror man. Sen hittar man den där gamla bilden. King Sonic. Bandet. Södran. Rätt ocool då också men försökte i alla fall se tuff ut.

Categories
Swedish

Höller på

Höller på och höller på jag. Designa in det som var/kallades piratkretsar tidigare men som är en nödvändighet nu. Nejdå, inte bara här. Överallt kryper man till korset. Alla Kineser applåderar numera. Jo jag designar lite annat också. Hur roligt som helst egentligen. Mer liv tack! Kan man få be om att få återfödas till en sådan där som man är i nästa liv också. Fast fjäril är ju bestämt sedan länge såklart. Tar alltså en sväng som fjäril först. Kanske. Ja och sen kan man kanske skippa ungdomsåren och rockstjärnedrömmar och gå rakt på elektroniken i livet efter det. I livet som fjäril behövs inget av det där. Nope! Ja och blir det bara mörker är det som det är.

Categories
Swedish

Informationsskylt borta vid Grästjärn: “Man blir besviken” – Ljusdals-Posten

Den 18 juli satte den ideella vandringsgruppen Vandra & Cykla i Los & Orsa Finnmark upp en informationsskylt och en postlåda med kartor över cyklingslederna. Men efter bara drygt en vecka var skylten borta.

Source: Informationsskylt borta vid Grästjärn: “Man blir besviken” – Ljusdals-Posten

Att stjäla och förstöra för dem som jobbar och sliter och försöker fixa saker ideellt för andra är så jävla dåligt, lågt och uselt. Kräk som gör något sådant här. Riktiga superkräk. Mer kräk kan man nästan inte bli.

Lämna tillbaks! NU!

Categories
Swedish

Komponentbrist

green circuit board
Photo by Miguel Á. Padriñán on Pexels.com

Komponentbristen, med ledtider på ett år eller mer för att få tag i komponenter ligger över oss som ett svart, tjockt skynke. Det senaste jag hör är om ett företag som köper in tvättmaskiner där man vet att det sitter en specifik krets på styrkortet som man desperat behöver. Man löder av och använder. En galen värld.

Förklaringarna till att det blev såhär verkar dessutom lite krystade. Pandemi? Leveransproblem? Krig i Ukraina? Eller?

Dessutom finns en tendens till att det här är ett återkommande problem. Åttiotalets brist på logikkretsar. Minnesbrist under 2000. Fanns säkert någon mystisk brist under 90-talet också.

Förstår inte hur elektronikföretag och tillverkare ens överlever just nu.

Categories
Swedish

Snö

Jag önskar man kunde säga att man börjar bli varm i kläderna. Men icke. Nybörjarkänslan leder. Har man gjort det här förr? Kanske. Troligen rent utav. Men trådarna är svåra att få tag i. Hala som sillar. Jag tar en öronpinne och putsar örat med förhoppningen om att det kan hjälpa. Troligen inte.

Igår fick jag sätta på ett element här på kontoret. Jodå. Frös. Sådana sommardagar vill man reklamera. Idag skall det bli lite varmare. Elementet är fortfarande på. Vill svettas!

Men livet är ganska gott. För att inte konstatera nära perfekt. Tittare iof försiktigt på pelletspriserna och fick ett riktigt down-piller nedkört i halsen. Snacka om inflation! Det kommer att bli en hård vinter i (för) stort hus.

Fast livet på kullen är helt OK. Gräsklippning är lättare med ny gräsklippare. Allt annat snurrar på ungefär som det skall. Ja vad mer kan man önska? Ja att det inte snöar såklart. Men någon snöflinga har jag inte ännu sett på den där sidan om sommaren. Tack säger man väl för det.

Gitarren står där ostämd. Eller gitarrerna. De är några stycken och alla i olika grader av både förfall och ostämdhet. Man får ta tag i det där också. Någon dag. Unna sig. Men först måste trådar alltså hittas och följas. Man måste få ordning på livet. För hur skall det annars gå. Skall man bli pensionär på riktigt? Nope. Jag måste nog köra på. Eller dö. Skönt att göra ingenting en kort stund men i längden vinner nog det verksamma livet. Hela vägen in i väggen gäller. Huvudet före.

Rensningen av öronen hjälpte föga. Meddelas endast på detta sätt.

Kantareller. Nope, vi har inte hittat några ännu. Antagligen måste man ge sig ut för att leta för det. Borde nog. Ge sig ut. Gott är det.

Noteringen att mängden fåglar på kullen minskat drastiskt under förra året förstärks i år. Ännu mindre i år. Tjattertanterna (trastarna) är helt borta. Förr lekte ungarna i gräsmattan den här tiden. Det är i närmast helt tyst nu efter midsommar. Bara en lite vilsen (och modig) sädesärla vandrar omkring i trädgården. Oroar!

Fast nu skall jag ta ett varv runt huset. Sen skall jag leta upp första bästa tråd och följa den kodväg den leder mig mot. Det är nog enda sättet att komma igång tror jag.