Categories
Swedish

Skäms

29 måntaliga lyssnare på Niklas Karlsson. Spotify’s lyssnare borde skämmas (och minst bli av med körkortet).

En rimligare siffra vore +1000 eller fler.

Categories
Swedish

Bo Bo Bo Bo Bollnäs

white animal skull on top of vehicle
Photo by pascal claivaz on Pexels.com

Åker till Bollnäs och tittar på bil. Det måste man när en dyker upp inom det insparade intervallet. Även om sparbössan egentligen är tänkt att bli fullare innan vi slår till. Men det blir mycket riktigt inget heller. Som det är. Köper frukt. Köper grönsaker. Äter sushi. Åker hem.

Spara först – köpa sen, är annars mottot här. På köpet kommer en viss frihet och såklart att man alltid kommer att ha en bil man aldrig riktigt kan lita på. Fast vilka kan det? Ens när man köper nytt.

Men det blir alltså inte så mycket mer idag. Trött nu och egentligen är det bara “packa ihop” som återstår den här veckan här på kontoret. Oj oj oj liksom. Jag som kom igång igår. Hoppet står till söndagskväll, när veckan börjar här i huset.

Rättvik Classic Car Week syns på trafiken när vi far till Bollnäs metropolen. Massor med amerikanare på väg hem. Samma på tillbakavägen. En del icke rullande också. På finbilarna läggs tusentals timmar ner under långa vintrar. Den insatsen måste man respektera. Ja och det gör man.

Men en rätt bortkastad dag då egentligen. Fast vi fick se en del av Bollnäs som vi inte kände till. Mycket vackert och mycket Hälsingskt med just stort H.

Får också lära mig att man skall vika ut handtagen på pappåsarna. Då går de inte sönder lika lätt. Hmm…. Tog sextio år att skaffa sig den kunskapen. Snabb är man inte i inlärningen. Men har i alla fall inte slutat att ta in saker heller. Alltid något tänker man.

Europa börjar sina ledigheter nu. Så lite tystare blir det framöver. Amerikaner och Asiater kör på som om livet hängde på varje dag på jobbet. Ja och kanske gör det det.

Men återstår alltså att knyta ihop påsen. Bluetooth mest här nu. För övrigt en organisation med mycket administrativt tjafs. Jag tror att alla där har varit Amerikanska tulltjänstemän tidigare. Man får ta sig igenom och förbi. Så mycket grävande i påsen blev det alltså inte idag.

I natt regn. Mycket regn. Den nederbörden behöver vi väl egentligen. Så det går inte att klaga där heller. Efter det där kommer lite mer värme. Då får man äntligen en chans att roa sig med gräsklippning igen.

Dagens musik på repeat.

Snart helg…

Categories
Swedish

Morgon

Underbara härliga kontor” måste jag utbrista för mig själv när jag kommer ner till kontoret den här morgonen. För det är precis så det känns i magen. Ja och på det viset är det nästan varje morgon. Det är nästan löjligt.

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

woman playing grand piano
Photo by Do The Lan on Pexels.com

hälsingetoppen.online är uppdaterad igen. Återigen är det Lars Ljungström i Hudiksvall som bidragit med nya namn. En förträfflig gärning för oss alla som vill upptäcka nytt och inte lunka på i gamla musikaliska hjulspår. Följ Ljungströms exempel om du sitter på några nya spännande Hälsingeartister som inte finns med på listan.

Hälsingetoppen hittar du här.