Categories
Swedish

Alltid försent

Monokultur på kullen

Det har inte ens börjat på riktigt men man är redan trött på valdebatter och gnäll. Hur i helvete skall man orka en hel månad till av det här? Nope vet inte. Inte heller hur man skall klara de tre månaderna eftervals kalabalik. Det är nu “survival of the fittest” testas. Ocoola gubbar är alltså på väg att falla ifrån redan i den inledande delen. Som förväntat. Men synd tycker i alla fall vi ocoola.

Regn under kvällen också. Trevligt sådär. Kodarväder. Fast tyvärr är inte de andra delarna av hjärnan med mig så det bli i alla fall inte så mycket.

Läsglasögon, nya, på ingående. Omackköpta. Alltså dyrare och förhoppningsvis bättre. Har aldrig behövt läsglasögon tidigare eftersom jag varit närsynt. Men starroperationen ändrade på det. Fast valet inför operationen var att ha just närsyntheten kvar. Man får inte alltid som man vill eller som man lovas. Men lätt när alternativet var bara grått, grått, grått så var det enkelt att bli nöjd ändå. Världen har bara varit full av mer färger än efter den operationen när jag överdoserade på morfin på Hudiksvalls sjukhus en gång i tiden. Ja jag hade inget med överdoseringen att göra annat än att vara mottagare av sprutorna från nattjobbande sjuksköterska. Men färgglada ormar såg man då. Odöda. Rent av levandes och kravlande. Inget man somnar ifrån. Efter startoperationen de vanliga färgerna. Men förstärkta. Det stora gula huset på kullen såg nymålat ut. Bilen nylackad. Trädens gröna förstärkt och de har aldrig varit grönare än då. Skulle gärna stannat i den världen. Höll i sig ett tag. Numera är det ganska grått igen. Synd.

Läser roman om Hudiksvallsflicka som reser till Stockholm och blir hushållerska. Skriven av en annan Hudiksvallstjej förresten. Tiden är strax före kriget. Morsan gjorde samma sak under samma tid. Man önskar man ställt fler frågor till morsan medans hon levde såklart. Försent nu. Bra bok hur som helst.

Återstår idag gör väl egentligen bara att lägga sig och läsa en timme. Just boken som jag pratar om ovan. En bra bok drar liksom i en. Vill att man skall slutföra. Samtidigt vill man ju läsa på och läsa på i en bra bok. Vill inte att den skall ta slut. Men slutar gör dom ju rätt vad det är. Då står man där. Förlagen uppfinner serier av böcker för att stilla det där. Ja och man är lättköpt. Inhandlar nästa del och nästa… En ocool sucker.

Men egentligen är det aldrig för sent.

Så varför en sådan rubrik då?

Ingen aning.

Nope tametusan. Skiter i det här och går upp och läser. Ja det gör jag! Jobba får man göra i morgon. Varför inte liksom.

God natt!

Categories
Swedish

På väg ut

Så är åskväder på väg bort. Kort strömavbrott – men annars allt gott. Lödning avklarad. Nästan. Återvänder till kodandet. Katterna sover. Endast en gammal kodare är vaken (här på kullen).

Categories
Swedish

Man får löda

Det mullrar. Kollar. Japp åskväder närmar sig. Man får alltså löda. Då…

… ringer popstjärnan från Hudiksvall. Oftast hetandes Ljungström. Vi pratar bort en timme igen som vanligt. Har lätt för det. Högt och lågt avhandlas. En god man som borde fått sin surströmming som planerat. Får nog till slut.

Men löda var det!

Categories
Swedish

Jan Guillou: Klassamhället mer ojämlikt än på 1600-talet – Två gripna efter villabranden

En vetenskap uppfunnen av överklassen för att beröva underklassen frukterna av dess arbete

Source: Jan Guillou: Klassamhället mer ojämlikt än på 1600-talet – Två gripna efter villabranden