Categories
Swedish

Snö

Jag önskar man kunde säga att man börjar bli varm i kläderna. Men icke. Nybörjarkänslan leder. Har man gjort det här förr? Kanske. Troligen rent utav. Men trådarna är svåra att få tag i. Hala som sillar. Jag tar en öronpinne och putsar örat med förhoppningen om att det kan hjälpa. Troligen inte.

Igår fick jag sätta på ett element här på kontoret. Jodå. Frös. Sådana sommardagar vill man reklamera. Idag skall det bli lite varmare. Elementet är fortfarande på. Vill svettas!

Men livet är ganska gott. För att inte konstatera nära perfekt. Tittare iof försiktigt på pelletspriserna och fick ett riktigt down-piller nedkört i halsen. Snacka om inflation! Det kommer att bli en hård vinter i (för) stort hus.

Fast livet på kullen är helt OK. Gräsklippning är lättare med ny gräsklippare. Allt annat snurrar på ungefär som det skall. Ja vad mer kan man önska? Ja att det inte snöar såklart. Men någon snöflinga har jag inte ännu sett på den där sidan om sommaren. Tack säger man väl för det.

Gitarren står där ostämd. Eller gitarrerna. De är några stycken och alla i olika grader av både förfall och ostämdhet. Man får ta tag i det där också. Någon dag. Unna sig. Men först måste trådar alltså hittas och följas. Man måste få ordning på livet. För hur skall det annars gå. Skall man bli pensionär på riktigt? Nope. Jag måste nog köra på. Eller dö. Skönt att göra ingenting en kort stund men i längden vinner nog det verksamma livet. Hela vägen in i väggen gäller. Huvudet före.

Rensningen av öronen hjälpte föga. Meddelas endast på detta sätt.

Kantareller. Nope, vi har inte hittat några ännu. Antagligen måste man ge sig ut för att leta för det. Borde nog. Ge sig ut. Gott är det.

Noteringen att mängden fåglar på kullen minskat drastiskt under förra året förstärks i år. Ännu mindre i år. Tjattertanterna (trastarna) är helt borta. Förr lekte ungarna i gräsmattan den här tiden. Det är i närmast helt tyst nu efter midsommar. Bara en lite vilsen (och modig) sädesärla vandrar omkring i trädgården. Oroar!

Fast nu skall jag ta ett varv runt huset. Sen skall jag leta upp första bästa tråd och följa den kodväg den leder mig mot. Det är nog enda sättet att komma igång tror jag.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: