Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Finbesök

Categories
Swedish

Jodå

En räkning kanske… eller förresten… får man sådana i postlådan längre…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Stanna inne

Sol.
Höstsol.
Låg.
Utanför fönstret.

Man borde alltså inte sitta här inne på ett låtsaskontor. Gå ut och utföra solhälsning. Åtminstone försöka. Efter bästa förmåga. Men det gör man inte. Sitter kvar. Har nämligen demo att färdigställa. Varför och för vad vet jag inte. Tittar någon någonsin på dom där? Har någon någonsin användning av koden? Jo kanske. Eller inte. Man gör. Tänker väldigt lite på varför. För säkerhets skull.

Men också görandet av demokod tar tid. Timmar som blir till dagar. Skulle såklart behöva veckor. Och ett intresse för webdesign. Men kan inte uppbåda någon av dom. Man får hoppas folk har fantasi att se vad man kan göra. Det har dom inte. Eller har åtminstone sällan.

En spindel har vävt ett nät från packbordet till en av mina stolar. Antar att man borde lära sig något av det. Vidta någon åtgärd.

Jag befinner mig alldeles för mycket i högnivåprogrammeringens land för tillfället. Det värsta är att jag inte ser något slut på det. Här finns mycket mer att göra. Gör ingen annan det så måste jag. Problemet med att vara den ensamme kodaren. Lite urk där definitivt.

Tryck, fuktighet, ljusflöde, dewpoint (vad heter den på svenska?) och lite temperaturer kvar att lägga in. Sen borde man väl fixa diagram till var och en av de där också. Urk var det.

Fast det roliga är såklart att den där tanken att designa en gång och använda många fungera för VSCP. Det är enkelt att slänga in en widget på vilken HTML sida som helst som visar data i realtid. Inget behov av att vara kunnig i andra områden än att kunna lägga in ett kodblock i Javascript egentligen. Här levererar verkligen MQTT och websockets. En duktig webdesigner kan åstadkomma riktigt schyssta saker.

Själv kan jag då alltså peka ut en riktning man kan gå i.

Den där solen skall tydligen lysa hela dagen. Gräsmattan tar chansen där såklart. Växer till sig. Trodde att förre gräsklippningen var den sista men så ser det inte ut nu. Det växer. Man kan ju försöka titta åt ett annat håll såklart. När snön kommer så syns det ju inte om det är klippt eller inte. Det enda bra med snö jag kan komma på.

Men livet är så gott det kan vara här på kullen. Man lever. Kan inte annat. Han/hon/det/gud hämtar mig när han/hon/det/gud vill. Fram tills dess kodar jag på. Som det är bestämt. Vad som händer där efter har jag inte mer att göra. Hur mycket (eller lite) jag än bryr mig om det. Som i Rom. “Här vilar en vars namn skrevs i vatten“. John Keats minns alla och hyllar ändå. Inget han kan göra något åt nu. Gäller lika väl oss vanliga dödliga skulle jag tro.

Men nu så. Sol eller inte…

Temp: 7.4 C (Prognos 8 C)
Dewpoint: 5.4 C
Tryck: 1021.88 hPa (Prognos 1022 hPa)
Fuktighet: 89% (Prognons: 69%)

Ja jag säger då det…

Liksom.


Categories
Swedish

Everyday people

You impact on others is a normal boring day is greater than you think. So be kind.