Categories
Swedish

Sign up for Science & Innovation Day on October 19th

Source: Sign up for Science & Innovation Day on October 19th

Categories
Betraktelser & Berättelse

Underligt begär

Fördriver tid i Bollnäs. Har en timme till godo innan inbokat möte. Måste hitta på något. Vad är bättre då än Biltema. Om man nu är gubbe. Ja och det är man ju. Men Biltema alltså. En timme kan man lätt fördriva där. Också utan en full plånbok. Så Biltema får det bli.

Vandrar mellan hyllorna och tittar. Det finns mycket här som man “vill ha“. Ja till och med saker som man “måste ha“. Fast inte nu då. Sen. Som det är. Vanligtvis. Man drömmer. Önskar. Hoppas. Glömmer igen.

Förvånar mig i mitt eget intresse för ett fenderfäste. Saknar båt och har inga planer på att skaffa en heller. Men “vill ha” fenderfäste. Tydligen vill jag det… Kanske är det priset. Tjugofyra spänn och lite till. Kanske konstruktionen. Men lägger tillbaks. Får komma tillbaka och köpa sen. Eller glömma bort att de finns. Behöver ju annat före. Helt säkert så.

Köper en H4-lampa. Jo något måste man ju köpa. Och, javisst, jag har mer behov av en H4-lampa än ett fenderbeslag. Helst säkert så. Bilen är nämligen lika enögd som jag. Världen mörknar på väg mot midvinter. Alltså bra att lösa. Nu. Inte sen.

Så en timme går. Toaletter finns att låna. Sitter man där en kort stund så släcks ljuset. Fast det kan vara jag. Har man otur så spolar det också medans man sitter där och försöker göra det som behöver göras. Kan också bara vara jag. Kanske är det just jag och automatiken. Kanske är det automatikens innersta väsen som skojar. Men lyset kommer ju på igen om man viftar glatt med handen. En blöt rumpa kan man torka torr igen med lite toalettpapper. Ingen större kris alltså.

Hade man nu ätit död djur hade man kanske köpt sig en Biltema-korv. En sådan skulle ha rymts i budgeten. Men det gör man inte. Eftersom man inte äter döda djur. Kaffe och bulle hade varit ett alternativ såklart. Men nu har man vandrat runt i sitt “vill ha” och missat den time-slot som skulle kunnat användas för fika.

Men möte. Går ju bra. Allt gott. Hej. Sen hämta hundra kassa på Willys. Månadshandling på modernast möjliga vis. Utan spring i affär. Lämpligt faktiskt. Ser en framtid när de här påsarna komme rhem också till oss i glesbygd. Dödsstöten för lanthandeln. Den sista stöten. Men oundvikligt Såklart. Fär lämpligt. För bra utbud. Osv osv osv.

Hemma hittar K fyra dubbdäck för trehundra. Va fan. Köper. Kanske skall reparera en vända till då… Den lilla röda vill inte skrotas. Ja så får det nog bli. Det gäller att ha fordon fram till sommaren. Skrotbil som skrotbil duger på vägen dit och man vet ju vad man har men inte vad man får.

Fast inte mycket knappande idag alltså. Får bli ett redigt kvällsskift. Finns att göra. Skall man ha råd att ge bort saker gratis så får man se till att ligga i. Hur allt går ihop övergår såklart mitt förstånd. Och visst, karma är definitivt dött. Tror jag.

Mat. Nu. Hej!

Categories
Swedish

Men titta här

https://www.breakit.se/artikel/30301/miljonskulder-hos-kronofogden-nu-kravs-indiska-i-konkurs-av-hyresvard-ett-missforstand?utm_medium=newsletter&utm_source=Breakit_Alert

En riktig entreprenör. Man ser mest låtsasentreprenörer numera tycker jag. Räkmacksentreprenörer. Djursholmsentreprenörer. Stureplansentreprenörer. Ja ni fattar. De behöver inte vara dåliga för det såklart. Men uthållighet är det sanna utmärkande för en entreprenör. Ja och aktieägartillskott före KK …

Handla på Indiska.

Categories
Musik

Kodarmusik

Passar liksom nu i dagarna med Jesus-besök och allt.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Jag har…

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/66X9JO/mystiskt-ljus-sags-over-sverige–forskarens-teori

Ja jag har alltså också en teori om det hela…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ljuset

silhouette of man standing on top of building under full moon
Photo by Leo Caldas on Pexels.com

Hela kulle lyser upp. Man tror atombomb. UFO. Snöskottartraktor. Eller förvirrad timmerbil. Men det är såklart Jesus. Jodå. Fel plats igen såklart. Han skall som vanligt till Edsbyn men landar alltid här. “Alltså använd GPS” tänker jag (suckar där) som är lite teknikinriktad. Eller “fråga farsan vart du skall innan du far” om det nu skall vara på det här viset. Han vill ha skjuts till Edsbyn igen. Men jag vägrar. “Skrid dit” säger jag och Jesus skrider iväg åt det hållet med en mild förlåtande blick som alla konfirmerade känner igen. Man får nästan storhetsvansinne. Om man nu inte redan hade det då såklart. Jaha tänker man “Bara ännu en dag på en kullen…“.

Förra gången hade han mer tur och jag en bättre bil.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagar som går

Det är måndag. Den som föregåtts av söndag. Nope. Inte helt förvånande är väl den ordningen. Det är oftast så det brukar gå till. Ja, man skulle rent av bli riktigt förvånad om ordningen blev den omvända.

Men här på kullen är allt lugnt. Veckan började såklart igår. Den bara fortgår idag. Som dagar i veckor gör.

Den största händelsen som finns i planen idag är väl att köra ut soptunnan. Sophämtning imorgon. Båda kärlen. Brunt och grönt. En varannan månadshändelse. Jo jo. Spännande liv här på kullen minsann. Alltid.

Nåja, och nej, man orkar inte med mycket mer i min ålder.

Troligen.

Har i och för sig inte testat.

På allvar.

Fast imorgon är planen att klippa sig. Det var länge sedan nu. Men av med allt gäller nog. Inga halvmesyrer. Långhåriga gubbar är verkligen bland det mest patetiska jag vet. Ändå växer de där håret ut och man hamnar där i den där kategorin i alla fall. Inte bra för självkänslan. Men imorgon alltså. Sen korthårig per definition i två till tre månader. Sen är man väl där igen. Patetisk och långhårig. För att komma till frisören innan längden rent av blir besvärlig det lär man inte lyckas med trots goda föresatser som uttalas varje gång jag besöker en frisör. Nåja. Bör koncentrera mig på denna första gång innan jag siktar på en uppföljning. En sak i taget. Sen blir det väl bra hur det än blir. Hoppas man.

Fast egentligen är det här en rätt fullbokad vecka för att vara jag. Det händer något varje dag. Till och med utflykter ut i världen (läs Hälsingland) skall det bli. WOW liksom. Det var inte igår. Kommer nog till och med att tala irl med människor. Jodå!

Men kod skriver sig inte själv. Inte ens med copilot. Den är visserligen till god hjälp. Bättre än jag någonsin kunnat tro. Men ett tag till får vi kodslavar nog knacka på tangenterna ändå.

knappa på* gäller…

Liksom.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Sparris

red leaf trees near the road
Photo by Pixabay on Pexels.com

Sparrisen skall ner i jorden” ner i jorden säger K. Alltså passar jag på at sova till halv tio som en tonåring. Jodå K med. Men eftersom man är inne på det där med sovande så somnar jag på soffan efter den sena frukosten också. Vaknar halv två. Jodå. Utvilad. Men mat och kaffe. Och såklart. Det skall grävas för sparrisplantor.

Jo och sen blir det grävt. Börjar man så tar det slut. Vill man bli klar med något så blir man klar. Ja och det vill man. Sparris är gott!

Punkt.

Men det där sovandet. En trötthet rider mig. Gammeltrötthet kanske. Man orkar inte som förr. Men får jag alltså vila ut så är jag med igen. Så har det iof alltid varit. Då förr också när nätterna blev senare. Helgen behövs till vila och återhämtning. Utan den blir det dikeskörning. Jag har lärt mig det utan att ens hamnat där i diket. Jodå. Nära. Men aldrig nere.

Lite tomater kan hämtas in. En glädje i det. Med lite tålamod så… Hel växthussäsong finnes nästa år. Hopp i det såklart.

Sol idag. Vackert på kullen. Vår lönn har skaffat “barn” lite runt om här på kullen nu. Sörmlandslönnen från Brännskogen i Vingåker. När vi är borta härifrån en dag kanske någon undrar var de där lönnarna kom ifrån egentligen när hen tittar upp mot kullen. Ståtlig gravsten på det sättet. Fast kommunen har skarpslipade motorsågar och en stark vilja att såga ner allt som inte normalt hör till den Hälsingska skogen. Den kan ryka alltså. Men man kan hoppas. De här på gården är i alla fal underbart vackra nu. Uppskattas för övrigt hela året runt av både oss och fåglarna.

Fast nu fortsatt vila. Lite mat. En film. Sen kanske man får sova en skvätt igen. Man är en bortskämd människa utan större bekymmer helt enkelt. Men hör till den här världen. Nope, det gör man nog inte. Synd.

Liksom

Categories
Swedish

Skyddet kring Voxnan

Skyddet kring Voxnan, det blå. Utmärkt!

https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/Allmant-om-PBL/teman/riksintressen/kartor/

Categories
Betraktelser & Berättelse

Inlägget (det här) borde haft en titel

Jag ler lite när jag äntrar (låtsas)kontoret. Det gör jag i princip varje dag. Det är något av “macken” över det här stället. Förnöjsamhet är en gåva. Tack så hemsk mycket för den.

Fast… en ruta på en dörr på garaget tog “stormvindarna” i natt. Får plocka glas. Måste beställa en ruta. “Ser illa ut” säger morsan där bland de andra på axeln. Men inte så mycket ojjande över det såklart. Det kan vara värre. Nästan jämt.

Fredag. Man får knyta ihop. Planera för nästa vecka. Backa upp det som måste backas upp. Cirklar. Eller är det spiraler? Hoppas på det senare. Man bör utvecklas.

Sover som en… ja jag vet inte vad…. nu om nätterna. Förvandling till björn kanske. Ide och allt det där. Skönt. Men mycket kodande blir det såklart inte då under vinterhalvåret. Men möjligen kan man planera. Vad vet man vad björnar och andra funderar på i sina iden?

Bloggen har fler läsare än den brukar ha. Ingen aning om varför. Inget dåligt har hänt, åtminstone inte efter vad jag vet. Det enda som brukar locka läsare. Men alla är välkomna såklart hit till min “butik”. Verkar hursomhelst ha fler läsare av den här smörjan än av ett nyligt krönikeinlägg i en annonstidning.

Men jag skriver för min egen del. Vill någon ta del av det så är det OK. Jag ger nämligen bort allt. Musik, text och kod. Antagligen är det dåligt. Man blir inte rik av det. Troligen får man fler “tack” också om man tar betalt. Man bore lära sig den läxan. Men jag == vrång. Det kan inte hjälpas. Fast arvet till barnen blir inte så stort. Sorry kids.

I princip en månad kvar nu. Trettioåtta dar. Sug på den. Vi började på ettusensjuhundranittiosju dagar. En kamp. Antar man känner som jag känner nu när man suttit i ett fängelse – dömd för mord – också. Om x nu betalar mig mina 250 miljoner så kan jag pensionera mig sen. Skulle till och med kunna tänka mig en liten rabatt på den där summan vid en snabb affär. Och hitta x…

En begagnad Tesla kostar lite drygt en halv miljon. Själv letar jag en bil som ligger i tiotusenkronorsklassen och kan ta oss till sommaren. Det är olika. De statliga bidragen går till dem som har råd med Teslan. Världen är galen.

Liksom.

Eller också är det bara jag.

Antagligen.

Kan leva med det.

Kör förresten Roxette idag också. Tänka sig. SOm att hitta en gammal sliten jeansjacka som överraskande nog passar. Förvånar. Har väl aldrig gillat dom förut. Jo de har gått in i öronen. Fot har hoppat. Men mer…? Nope. Nu en upptäckt. Som en gammal jeansjacka alltså.

MEn kod skriver sig inte själv. Ja och jo och vist, delvis faktiskt nu med copilot. Men “co” kräver insats av undertecknad. Frågan är hur länge?

Trevlig helg på dig “hörru” om vi inte syns innan nästa inlägg. Köp dig en tårta. Fira att du lever.