Categories
Swedish

Sign up for Science & Innovation Day on October 19th

Source: Sign up for Science & Innovation Day on October 19th

Categories
Betraktelser & Berättelse

Underligt begär

Fördriver tid i Bollnäs. Har en timme till godo innan inbokat möte. Måste hitta på något. Vad är bättre då än Biltema. Om man nu är gubbe. Ja och det är man ju. Men Biltema alltså. En timme kan man lätt fördriva där. Också utan en full plånbok. Så Biltema får det bli.

Vandrar mellan hyllorna och tittar. Det finns mycket här som man “vill ha“. Ja till och med saker som man “måste ha“. Fast inte nu då. Sen. Som det är. Vanligtvis. Man drömmer. Önskar. Hoppas. Glömmer igen.

Förvånar mig i mitt eget intresse för ett fenderfäste. Saknar båt och har inga planer på att skaffa en heller. Men “vill ha” fenderfäste. Tydligen vill jag det… Kanske är det priset. Tjugofyra spänn och lite till. Kanske konstruktionen. Men lägger tillbaks. Får komma tillbaka och köpa sen. Eller glömma bort att de finns. Behöver ju annat före. Helt säkert så.

Köper en H4-lampa. Jo något måste man ju köpa. Och, javisst, jag har mer behov av en H4-lampa än ett fenderbeslag. Helst säkert så. Bilen är nämligen lika enögd som jag. Världen mörknar på väg mot midvinter. Alltså bra att lösa. Nu. Inte sen.

Så en timme går. Toaletter finns att låna. Sitter man där en kort stund så släcks ljuset. Fast det kan vara jag. Har man otur så spolar det också medans man sitter där och försöker göra det som behöver göras. Kan också bara vara jag. Kanske är det just jag och automatiken. Kanske är det automatikens innersta väsen som skojar. Men lyset kommer ju på igen om man viftar glatt med handen. En blöt rumpa kan man torka torr igen med lite toalettpapper. Ingen större kris alltså.

Hade man nu ätit död djur hade man kanske köpt sig en Biltema-korv. En sådan skulle ha rymts i budgeten. Men det gör man inte. Eftersom man inte äter döda djur. Kaffe och bulle hade varit ett alternativ såklart. Men nu har man vandrat runt i sitt “vill ha” och missat den time-slot som skulle kunnat användas för fika.

Men möte. Går ju bra. Allt gott. Hej. Sen hämta hundra kassa på Willys. Månadshandling på modernast möjliga vis. Utan spring i affär. Lämpligt faktiskt. Ser en framtid när de här påsarna komme rhem också till oss i glesbygd. Dödsstöten för lanthandeln. Den sista stöten. Men oundvikligt Såklart. Fär lämpligt. För bra utbud. Osv osv osv.

Hemma hittar K fyra dubbdäck för trehundra. Va fan. Köper. Kanske skall reparera en vända till då… Den lilla röda vill inte skrotas. Ja så får det nog bli. Det gäller att ha fordon fram till sommaren. Skrotbil som skrotbil duger på vägen dit och man vet ju vad man har men inte vad man får.

Fast inte mycket knappande idag alltså. Får bli ett redigt kvällsskift. Finns att göra. Skall man ha råd att ge bort saker gratis så får man se till att ligga i. Hur allt går ihop övergår såklart mitt förstånd. Och visst, karma är definitivt dött. Tror jag.

Mat. Nu. Hej!

Categories
Swedish

Men titta här

https://www.breakit.se/artikel/30301/miljonskulder-hos-kronofogden-nu-kravs-indiska-i-konkurs-av-hyresvard-ett-missforstand?utm_medium=newsletter&utm_source=Breakit_Alert

En riktig entreprenör. Man ser mest låtsasentreprenörer numera tycker jag. Räkmacksentreprenörer. Djursholmsentreprenörer. Stureplansentreprenörer. Ja ni fattar. De behöver inte vara dåliga för det såklart. Men uthållighet är det sanna utmärkande för en entreprenör. Ja och aktieägartillskott före KK …

Handla på Indiska.

Categories
Musik

Kodarmusik

Passar liksom nu i dagarna med Jesus-besök och allt.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Jag har…

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/66X9JO/mystiskt-ljus-sags-over-sverige–forskarens-teori

Ja jag har alltså också en teori om det hela…

Categories
Betraktelser & Berättelse Noveller

Ljuset

silhouette of man standing on top of building under full moon
Photo by Leo Caldas on Pexels.com

Hela kulle lyser upp. Man tror atombomb. UFO. Snöskottartraktor. Eller förvirrad timmerbil. Men det är såklart Jesus. Jodå. Fel plats igen såklart. Han skall som vanligt till Edsbyn men landar alltid här. “Alltså använd GPS” tänker jag (suckar där) som är lite teknikinriktad. Eller “fråga farsan vart du skall innan du far” om det nu skall vara på det här viset. Han vill ha skjuts till Edsbyn igen. Men jag vägrar. “Skrid dit” säger jag och Jesus skrider iväg åt det hållet med en mild förlåtande blick som alla konfirmerade känner igen. Man får nästan storhetsvansinne. Om man nu inte redan hade det då såklart. Jaha tänker man “Bara ännu en dag på en kullen…“.

Förra gången hade han mer tur och jag en bättre bil.