Categories
Swedish

Jävla skitindustri

https://twitter.com/i/status/1429535847565701122
Categories
vetenskap

Test

https://twitter.com/i/status/1429532596099330052

Förundras. Om du inte känner förundran, ja då är du antagligen redan död.

Categories
Swedish

Preventivt

Ljuvligheten är den där promenaden på morgonen. Det gäller att inte stressa upp sig över att man “kastar bort en timme“. Jag har lätt för just det. Tid har jag alltid för lite av. Möjligen är det förresten för mycket av vilja. Men jag mår bra av de där promenaderna. Behöver dom för rygg, själ och som strokepreventiv behandling.

Idag möter jag skogstraktorn och en fyrhjuling. Det arbetas. Det förtar kanske lite av den där känslan som fulle rmig annars. Men jag glömmer fort. En fördel med ökad ålder.

Nästan hemma plockar jag några kantareller. Tycker väl att man kan ha sämre start på dagen när jag kliver in, nyss hemkommen, på kontoret.

Categories
Swedish

Ett

Ett enda plommon i år också på Lilly och Annas plommonträd. I fjol försvann det en dag. BORTA. Pica Pica är misstänkta men icke fällda. I år har vi vidtagit blå åtgärder. Man hoppas och hoppas och hoppas att man skall få en smakbit av plommonträdets frukt. Delad på tre. Eller möjligen två. Och kanske blir det så. Eller inte. Isåfall får man hoppas på nästa år. Värre än så är det inte. Tålamod är odlarens bästa verktyg.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Mycket… eller lite…

Mycket rönnbär i år. Frågan är nu om det kommer att bli MYCKET eller LITE snö. Eller en KALL eller en VARM vinter. På något sätt får ändå rönnbären rätt. Yoda rönnbär liksom.

Sidensvansarna har i alla fall att äta i år. De brukar dra förbi på väg söderut just i tiden när rönnbären fryser. Kommer alltid i stora flockar och rensar ofta hela träd. Här på kullen börjar vintern när de passerat. Precis som sommarn börjar med årets första svala eller sädesärla alltså.

Enkelt.