Categories
Betraktelser & Berättelse

En dag

red lights in line on black surface
Photo by Pixabay on Pexels.com

Torsdag. Men jag vet knappt vilken dag det är. Har legat på låg nivå hela dagen och varit så koncentrerad som en sådan som jag är när han är det. Japp hela dan. Så nu när torsdagen börjar närma sig sitt slut så märks det i huvudet. Det där sega kryper sig på ocoola gubbar. Fast ändå inte så dåligt. Vaknade strax före sex. Hjärnan startade. Låg så till närmare sju – löste några värdsliga problem – sen kunde dagen få börja på riktigt. Nu snart midnatt. En vanlig ocool dag här på kullen. Tid som swishar förbi.

Allt jag gör gör jag såklart på låtsas. Oroa er inte.

Sådär har jag jobbat merparten genom livet också då när det jag gjorde inte var låtsasjobb. Fast mer småtimmar också då. Eller dygnande. Efter tio tystade telefonerna och det fanns massor av lugn och ro för en ocool gubbe. Har lyssnat på natt radio så det räcker och blir över . Egentligen åtminstone. Men nu. Länge sedan jag hörde nattradio. Ja radio över huvud taget faktiskt. Synd. Har alltid gillat radio annars genom åren. Men tycker det blivit så skrikigt överallt. Antagligen har det inte det. Att det är jag som blivit en äkta gammal gubbe som inte pallar med lite exalterad stämning. Men i alla fall. Tröttnar ganska fort när det jiddras på idag.

Men Sommar i P1 snurra här såklart. Ja, jo, och javisst det är väl radio det med. Eller… Fast inte. Skit samma.

Verifierat de två korten som jag byggde igår. OK nu. Hittade några små fel som sig bör. Tur. Finns fler kort att verifiera innan det kan kodas. Sen kan man undra varför jag gör det där. Jodå. Det undrar jag själv.

Hittar en lärobok om segling när jag rensar i hyllan. Köpt 2009. Tur att jag slog det där ur hågen. Men sparade i alla fall boken men den fick en plats i biblioteket där uppe. Någon som vill ha Python/C#/Linux embedded böcker? Finns här. Bara att hämta.

Har fått en AI assistent (Copilot)) av Github som rullar i Visual Studio. Fungerar riktigt bra faktiskt. Spännade att testa. Ser vad som händer när man interpolerar funktionaliteten föröver. Tror inte programmerarna försvinner på ett tag dock. Tvärtom.

Fast tro är en sak. Sen försvinner dom ändå. Eller vi. Ja och man står där och säger “vad hände?” Som vanligt.

Men nu orkar jag inte mer idag. Lite medicin. En skorpa. Tandborstning och ett kapitel i min bok. Sen drömmer jag om allt annat än det jag sysslar med här nere. Har ni tid så kan vi träffas där vid björken. Den nere vid ån. Ett utmärkt ställe att ligga på och se molnen segla fram där uppe på himlen. I drömmar är det alltid enkelt att hitta. Men det vet ni såklart redan.

Godnatt!