Categories
Swedish

Annelie Karlsson, gruppledare (S) om tapp av LO-väljare | Aftonbladet

Partierna har slutat prata så att det berör vanligt folk – då vänder arbetarväljarna politiken ryggen.Det menar Socialdemokraternas gruppledare Annelie Karlsson, som anser att det också gäller hennes eget parti.– Det har blivit för snobbigt generellt, säger hon.

Source: Annelie Karlsson, gruppledare (S) om tapp av LO-väljare | Aftonbladet

Tage Erlander såg det här komma redan på sin tid. Människor som får det bättre. Inte fan minns dom hur det var innan och hur man kom dit man kom. Dom blir Moderater, KD och SD.  Tage såg det redan då. Vill man ha tillbaks dom där väljarna får man sälja sin själ – precis som man gör idag – och bli ett högerpart. Fast vem fan vill ha ett till “se bara till dig själv och dina närmaste” parti?

Categories
Swedish

05:19

05:19 i morse vintersolstånd. Traditionsenligt reser jag mig ur sängen och går upp och vänder på båten. Nu skall den segla söderut ända tills vi har sommarsolstånd och sommar och enkelt liv. Besättningen, glad och lättade över att slippa segla vidare upp bland isflak och isberg, fester till med lite rom ur den tunna jag fyllde åt dem i november. Det är dom värda såklart. Seglatsen in i mörkret är fylld av ensamhetens demoner och andra faror. “Söderut” hör jag dem alla glatt skråla när jag sömndrucken återigen drar mig in mot sängkammaren för några timmars extra söndagsmorgonssömn.

Han/hon/det/gud är fysikaliska lagar för mig Det räcker. Så julen är just den här tidpunkten. Det jag firar. Den som faktisk förenar oss alla runt om på jordklotet. Är inte det värt att fira så är inget värt att fira.

Så God Jul på er vänner.

Categories
Swedish

Båtvändardag

Vintersolstånd 05:19