Categories
Swedish

Flygande valar

Flygande valar, kan det vara något? Jodå. Kan ge energi innan sänggående. Så att man orkar sova. Lyssna! Om du nu inte är en hund eller är hundlik. Det tar lång tid för hundar att gå ner i varv. Får lyssna imorgon i så fall. Om du nu har ett minne som klarar sig till dess.

Sitter här och fryser. Temperaturerna är det dock inget fel på. Bara fel på mig. Fryslortig. Kan man säga så? Ja kanske…

Dags för CRP imorgon igen. Alltså hälsocentral. Som om man inte sett nog av dyligt. Men order är order. Det är tydligen ingen lek man leker. Man skall vara glad att man lever.

Är det här en jordbävningsjul? Ja det känns så. Men här var det 8000 år sedan det var någon större. Det blir i en annan del av världen. Håll i er säger jag. Fast den sista jag upplevde här var ändå en jävla smäll. Då var det “ett av de starkaste jordskalven sedan mätningarna började” men ingenting såklart mot de verkliga grejerna. 4,1 på Richterskalan är såklart ingenting i de här sammanhangen.

Fast lyssna på valarna. Sov sen.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Lönnen

Lönnen som flyttat hit till oss från Sörmland växer så det knakar under sommarhalvåret och står tappert ut under vinterhalvåret.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Inte illa

Prognos

Verklighet

Matematik + Fysik och lite datorkraft.

Categories
Swedish

Låååångsamt

Vissa dagar går det extra långsamt. Eftersom jag nu är en gammal gubbe så går det ju inte snabbt dagar när det går fort heller. Men idag alltså… segt.

Jodå jag har städat. Inte på låtsaskontoret. Det skulle iof verkligen behövas. Nej uppe i lägenheten. Julstädat. Enligt kontrakt. Det är nämligen min del av avtalet. Det gick inte så snabbt det heller. Det är något med den här tiden på åren och en kropp som inte riktigt orkar med. Tycker jag upplever det där varje år. Möjligen är det bara undanflykter det där. Patetiska försök att slippa göra nytta för en gångs skull. Fast städat och klart nu.

Men efter det där städningen händer inte små mycket. Lillkatten Petite och jag hålls här nere, den ena liggandes och den andre sittandes. Ingen av oss verka hitta någon inspiration till storverk. Lillkatten somnar. Funderar på att följa det exemplet. Varför inte liksom. Ingen skulle bry sig. Dessutom har jag somnat i den här stolen fförut. Mer än en gång.

Jodå jag tvättar lite också. Gör lite andra sådana där domesticgrejer. Inget sådant där som man får priser för alltså. Noll och inget sätts på det kontot. Följaktligen är det kontot helt tomt. Fast väldigt lite handlar om mig i det jag gör till vardags. Ja utom den här skitbloggen då. Men annars är det idéer jag säljer. Dock är jag inte särskilt framgångsrik som försäljare på området heller. Men det är det jag säljer. Det är ett faktum. Ja säljer och säljer… Ger bort.

Man får sätta på lite kaffe och leta sig en kaka. Det brukar hjälpa. Tyvärr slut på kattgodis. Ingen hjälp i sikte för lillkatten alltså. Kanske då ändock för mig.

Det här är K’s jul och nyårsbunt. En eftergift åt glädjen i att läsa. När trettondagen är här har hon läst ut allihop. Jag kanske några av dem. Lyxliv.

Men börjar det inte pirra lite i det där kodarbenet nu….

Jo lite kanske… svagt…

Bäst att köra.

Skall bara hämta kaffe.

Categories
Swedish

Programmerade sin app att sluta fungera – Elektroniktidningen

Det sista datakonsulten gjorde efter sina supportuppdrag på Siemens i Monroeville, USA, var att ställa in sitt program att sluta fungera igen vid ett visst datum. På så vis skaffade han sig själv en ström av uppdrag mellan 2014 och 2016.

Source: Programmerade sin app att sluta fungera – Elektroniktidningen

Hmmmm…

Categories
Swedish

Håret reser sig på armarna

Categories
Swedish

En Per Sonerud i julklapp kanske?

Canvas Här är några exempel på oljor som är till salu. Kontakta oss för att få aktuell information om vad som är tillgängligt. For information about availability and prices contact us.

Source: Canvas – Per Sonerud ART

Categories
Swedish

The State of JavaScript 2019: Demographics

Discover the most popular JavaScript features & technologies of the year.

Source: The State of JavaScript 2019: Demographics