Categories
Böcker

Senast lästa bok

Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson

För mig har ålen varit de där kistorna man såg som barn vid de olika strömmande vattendragen. Fällor att fånga ål i. Man titta i dom men någon ål såg man aldrig. Oklart om jag någonsin sett en levande ål när jag tänker efter. Men de fanns visst.

Men historierna och skrönorna är många om ålen och flera har man väl själv fört vidare. Och visst finns det något magisk med ålarna. Bara det där med att dom färdas tillbaks till Sargassohavet. Ja som man tror. Fast ingen någonsin har sett en gammelål där. Bara yngel. Glasålar. Magiska ting.

Mycket välskriven och underhållande bok som jag kan rekommendera. Tyvärr får den återigen människan att framstå som historiens största skadedjur utan att det finns en enda förmildrande omständighet kring den saken.

Men läs vetja!

Andra böcker jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: