Categories
Betraktelser & Berättelse

Karma

brown and red birdhouse
Photo by David Gonzales on Pexels.com

Det är dags att få ut växter ut i växthusen. Så K och jag börjar med det idag. Men växthus 2 behöver en plint gjuten också så en sådan gjuter jag. Nåja fyra plintar. Men ute alltså. I sommaren. Det doftar liljekonvalj. Det ljuder koltrastsång. Båda ljuvligheter. Helt gratis. Fritt. Inget inträde.

K får ner alla frön i backen. Bravo. Att göra skuld som tynger axlar blir lättare att bära.

Men sjuk igår. Ont i kroppen och… ja troligen förkyld. Något är det i alla fall. Ont i kroppen idag också men sådana här dagar har man inte råd att känna efter så noga. Går liksom inte unna sig mer än en sjukdag när saker måste fixas. Resultat är att jag har ännu ondare i kroppen nu när jag sitter här på kontoret. Måste försöka vara frisk utan hjälp av kusin Alvedon imorgon. Fast går det inte får man väl proppa i sig.

Fast juni. Känslan säger juli. Det har liksom varit sommar länge och man har åket med. Fantastisk vår i Hälsingland. Har nog aldrig varit tidigare om dess like. Förra året snöade det rekordsent. Minns inte riktigt datumet. Men i maj. Jag har lärt mig att man inte skall ta av vinterdäcken för tidigt här uppe. Då kommer man inte hem och upp till kullen som är vår när snön faller tung, fast snösäsongen borde vara slut för länge sedan. Rekordet är snöande på midsommarafton. Men så pessimistisk är inte ens jag att vinterdäcken får sitta på tills dess.

Karma. Det fanns en tid när jag trodde på karma. Nope inte så att jag började göra saker för att få något tillbaks. Det mässas ju så i flera religioner. Men som jag ser det så faller ju hela den fina delen med den där tanken i och med det. Ge skall man väl göra för att man vill ge. Inte för att man skall förvänta sig att få något tillbaks, gudomligt eller jordligt.

Fast ibland undrar jag. Jag har gett bort tid och grejer i hela mitt liv. Man har inte mycket för det. Folk roffar åt sig och det går till synes alldeles utmärkt i livet för dom ändå. De som inte har en tanke på att dela med sig. Som vill ha. Gärna mer. Mycket mer. Nope tror inte på karma. Sätt gärna upp en byst med min vackra överdel på en allmän plats och skriv “beviset på att karma inte existerar” på sockeln.

Imorgon skall ev. en gammal vän från förr titta in. Det händer då och då det där ändå. Just juni och slutet på juli är de vanligaste månaderna. Hedrande att folk minns en är det ju ändå fast det som i det här fallet gått sisådär trettio år sedan vi sågs. Att dom vill titta in. Ja, och fast jag skriker LÄMNA MIG I FRED! till som tätt. Nope, jag kastar sällan ut människor som kommer. Tror aldrig det har hänt hittills. “Sitter man hemma” och “jobbar” får man väl räkna med att det tittar in lite löst folk på arbetstid. Man är ju ändå hemma liksom. Spelar ingen roll att man sitter på ett kontor i en egen del av byggnaden. “Jobb” och “kontor” blir det aldrig på riktigt.

Nåja så farligt är det nu inte. Händer inte speciellt ofta. Också en eremit som jag kan behöva möta människor IRL ibland.

Sonen blir av med sin cykel i helgen Blir till att åka till Knåda Sport och köpa en ny. Ja begagnad. Det är skit med folk som inte kan hålla ordning på ditt och mitt. Ja och hade karma nu fungerat hade de där idioterna såklart cyklat kull i första bästa nedförsbacke. Men istället vinner dom väl på lotteri. Tre klöver eller tre tv-apparater. Ingen som levt några decennier tror väl på en rättvis värld?

Categories
Böcker

Senast lästa bok (Kan innehålla spår av Tommy Roos)

Kan innehålla spår av Tommy Roos av Cecilia Klang

Två vänner (från förr) skriver att dom gillar den här boken. Ja hela serien. Jag litar på båda i de flesta spörsmål, men kanske inte alltid när det gäller boktips. Men gav det hela ett försök då ändå och som vanligt så hade man fel. Det här var bra. Riktigt roligt. Jag kommer läsa resten av böckerna också. Feelgood när den är som bäst. Ja och lyssna noga på boktips från båda fortsättningsvis.

LÄS!

Andra böcker som jag läst finns här.