Categories
Swedish

Båtvändning

Klockan är 22:50. Sommarstolstånd. Dags att vända båten norrut. Vi går mot mörkare tider.

Categories
Swedish

Surfplattan populär på demensboendet | Demenscentrum

Source: Surfplattan populär på demensboendet | Demenscentrum

Categories
Musik

Till saken hör…

Jodå, några enstaka positiva kommentarer genom åren har min musik faktiskt också fått. Jag sparar normalt de negativa kommentarerna och raderar de positiva för att plåga min själ hårt, maximalt och systematiskt. Konstnärer lider ni vet… 🙂 Men Oskars kommentar på en låt den fick åka upp på min wall of memories. Vilken låt det gällde minns jag inte längre och det spelar kanske ingen roll. Till salen hör att Oskar är musiker och det vet ju alla att sådana har ytterst begränsad omdömesförmåga så värdet är väl rimligen begränsat. Men med skygglappar på kan kommentarer som dessa rent utav glädja.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Viktigt

Tom Petty och jag fixar bären. Ni vet sommardag. Fina vägar. Bilen går som den skall. Man sitter bra, gasar lite extra eftersom Tom sitter bredvid och sjunger allt vad han kan på samma sätt som jag också gör det. Ljuvligt är det. Tom föreslår att idag kan vi hämta jordgubbar tjugo mil bort. Det finns många låtar till att sjunga med i. Ja och en stund är jag frestad av det förslaget. Men det finns jobb att göra. Kod att skriva. Ja och Tom han får hänga med in på kontoret helt enkelt så att vi kan skråla vidare tillsammans.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Sommarsolstånd

Jag skall strax inleda den där jakten på jordgubbarna. Livet hänger tydligen på deras existens i kylskåpet under den här tiden. Två liter av finaste sort har jag blivit beordrad att skaffa. Bilen är fulltankad. Dagen är lång. Uppdraget måste utföras även om så livet hänger på det. Ja, Svenska skall dom vara också. Varför vet jag inte. Goda (och giftfria) hade räckt för mig som kriterie. Jag är inte så noga med det där med på vilken sida om gränserna de växer. Gäller andra gubbar och gummor också förresten. Fast jordgubbstårta det gillar jag. Var det någon som trodde annat. Midsommar ÄR ljusa nätter och jordgubbstårta. Ja kanske lite grillat. En whisky och ett glas rose. En regnskur med regndroppar som är lika varma som om de droppade ur ett duschmunstycke. Ja och bulliga moln en stund efter den där regnskuren som man kan inbilla sig ser ut som en kanin eller en granne. En geting och några snälla myggor. Doften av grannarnas grillning. Ett dragspel i fjärran. Doften av hav… Nåja det sista lyckas man väl inte med här uppe. Men man kan önska och hoppas.

Gjorde en låt om dan en annan midsommardag. Ja den gjordes faktiskt en midsommardag. Brukar få två spelningar varje år och de sker kring midsommar. Finns någon okänd i Örebro som förbarmar sig över låtjävlen och streamar den två gånger per år. Full antagligen och vet inte vad hen spelar. Allt med “midsommar” i titeln fungerar. Eller nått. Jag blir glader ändå. Ja var det rent utav innan.

Sommarsolstånd idag. Klockan halv elva i kväll händer det. Japp, och förenar oss över gränser. Gäller hela jorden utan undantag. Både Putin och Bidden får uppleva sommarsolståndet. Inga blå tabletter behövs för det. Bara att ta till sig och njuta av. För mig är det båtvändning som gäller då. Traditionen påbjuder att segelfartyget på hyllan börjar sin segling norr ut denna dag och denna tid. Strax före jul, under vintersolståndet, påbörjades den resa som nu tar nu sitt slut ikväll. Men lugn. Det är mycket sommar kvar. Fast om en månad är kvällarna mörka igen. Fågelsången har stillnat. Den sista jordgubben uppäten. Stortröjan på. Bäst att njuta nu alltså.