Categories
Betraktelser & Berättelse

Framåt

Fick ju backa lite i mitt pågående projekt för ett tag sedan. Många steg bakåt. Ge upp varning faktiskt. Sådär så man måste andas in några gånger innan man orkar fortsätta. Men ikväll seger. Nu kan nycklar överföras säkert (nåja ingen kan vara 100% säker på det) och enheter kan koppla ihop sig utan att veta vilken wifi kanal som den styrande enheten har. Gott så.

Hittade någon bugg också som vännerna i Shanghai löste på en natt med en levererad patch, väntetid som till största delen var sömn för min del eftersom vi ligger så bra till i skillnad i tidszoner.

Så nu finns en alpha node som har wifi/MQTT/VSCP link och beta noder som kör rå 802.11. Beta noder kopplar till alpha noder och till varandra. Alfa-noder till wifi och till beta noder. Med MQTT eller VSCP link kan man koppla ihop sådan cluster. Eftersom framear skickas vodare kan man bygga rätt stota nät. OTA såklart för samtliga noder och remote debugging.

Grundern heter esp-now men en massa ändringar och tillägg. Finns nästan ingen dokumentation så en liten utmaning där med. Men open source så in i helvete.

Och varför berättar jag nu detta?

Ja det har jag ingen aning om.

Godnatt!

Categories
Swedish

Tipsa en student: Gratis sommarskola i Italien – Elektroniktidningen

De tre EU-programmen Aeneas, Eposs och Inside gör gemensam sak och ordnar en sommarskola i Italien den 20 till 25 augusti. Målet är att få fler studenter att arbeta i halvledar- och elektronikindustrin när de väl är klara.

Source: Tipsa en student: Gratis sommarskola i Italien – Elektroniktidningen

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Kodarmusik

Categories
Swedish

URK!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Så-det-så

Så då äntligen, trotts meterhöga snöhögar och plus halvmetern snö i genomsnitt där ute, så tittar dom fram där vid väggen. snödroppar. De tappraste av dom alla. De må snöa och hagla och vara jävligt väder där ute men de står där i alla fall. Som en budbärare för våren. En förlöpare till annan underbara prakt som skall komma.

Annars har jag burit in en pall pellets här på morgon. En pall pellets om dan är mantrat. Fast osäkert hur jag skall göra imorgon eftersom dom nu alla är inburna. Kanske skall man bära ut igen. Njuter hur som helst både i går och idag av att få vara ute i den friska luften.

En talgoxe sjunger högt och intensivt i ett träd bredvid mig där jag släpar och bär. Tydligt uppspelt och lycklig. Lika ivriga att hitta en hona som man själv var i tonåren. Sådant där håller man inte på med längre. Är mest trött numera. Inser att man idag är helt utkonkurrerad av dom yngre hannarna. Detta har min vän talgoxen dock inget att känna rädsla för. Han tycks mig ung på sången. Hittar nog fin fin hona att bygga rede med.

Men pellets. Det lär inte vara de sista pallarna. Tyvärr. Bära har jag inga problem med. Det är de där fakturorna som svider. Men det går ju det här också. Tydligen hade priset dessutom ramlat ned med en hundring eller två. Vet inte om det ens är värt att ropa hurra för iof.

En decimeter snö imorgon, en decimeter i slutet av veckan. Det är sådant man får för sina synders skulle. Men lika bra att klara av dom där synderna såhär varje vår. Ren och syndfri är man till sommaren. Ja i det där kah man hitta på vad man vill. Så varför inte på det sättet. Han/hon/det/gud ser mig till synes ha mer humor än de som säger sig stå han/hon/det/gud nära.

Återstår gör bara att dra ner persiennerna och sätta igång. Ännu finns kod att skriva. Tur är det för mig. Sand är tydligen en bristvara.

Categories
Swedish

Rocka sockorna