Categories
Betraktelser & Berättelse

Vasaloppet

Värme. Ute. Skrämmande skönt. Nästan. Fast kallare redan till helgen. Som sig bör. Men Vasaloppsöndag nu till helgen. Det vänder. Lyssna på Talgoxarna. Dom sjunger för kärleken och nya generationer. Håller sig aldrig kvar i det gamla. Härligt. Att lära av.

Här gott liv. Ljusdal och Bollnäs idag. Biltema saknade semlor. Sicken besvikelse. Jag la tillbaks asken jag tänkte köpa på ICA innan besöket. Blev helt enkelt utan. Straffade mig själv. Tydligen. Eller gjorde kanske självmål.

Jupiter och Venus i nordväst. Snyggt på linje. Vackert. En del tor det är Kina som spionerar. Världen är galen och lättsinnig in till dumhetens djupa kamrar. Facebook och melodifestivaler åt folket skanderar de däremellan.

Imorgon sotare. Bra. Fast kostar det också såklart. Val finns inga heller. Men det går lite mindre pellets efteråt. Men troligen inte så mycket att man tjänar in själva sotningen. Som det är såklart.

Annars knappar jag på som i “knappa på*“. En kretskortstillverkare från Kina erbjuder sig att sponsra kort. Är inte den tillverkare jag normalt använder men kanske accepterar jag. Allt kostar så man får ta det lilla som kommer åt andra hållet. Hur många kronor har jag lagt ner i det här projektet nu? Alltså utan att räkna mantimmar. Flera hundra tusen såklart. Med ränta på ränta mycket mer. Under tjugotre år snart har det utvecklats. Jo jag har älskat det jag gjort ett par minuter och kanske lite till av den där tiden. Resten har mest varit mest svett. Värt det. Japp! Min väg.

Det officiella startdatumet för VSCP är 2000-08-28 14:07 CET Det är då det hände där i Gävle. Lite innan faktiskt. Skall börja dela ut medaljer till dom som var med. Marcus. Behzad. Charlie i London. Oj vilja diskussioner Charlie och jag hade där i början. Underbart. Tufft. Man fick tänka till. Slipa sina argument. Hade inte Charlie bott i London och jag här så hade nog knytnävar kommit fram ibland. Sen försvann han till Ghana. Mark från Skottland försvann åt ett annat håll efter att hjärtat sa STOPP på Heathrow. Annat liv. Andra intressen. Nystart i allt. Men listan på namne är egentligen inte så lång

Behzad Ardakani, Marcus Rejås, Charles Tewiah, Mark Marooth, Gediminas Simanskis, Henk Hofstra, Stefan Langer, Kurt Herremans, Jiri Kubias, Frank Sautter, Dinesh Guleria, David Steeman, Andreas Merkle, Arpad Toth, Anders Forsgren, Stuart O’Reilly, Troky

Alla har dom bidragit med något. Fast de flesta efter just de första namnen är med fortfarande idag. Vänner för livet med världen som spelfält. Kanske är det just där själva värdet med ett projekt som VSCP ligger. I vänskapen. Människorna man lär känna. Resten är väl ändå bara sand som rinner mellan fingrar.

Nu tänker jag gå och lägga mig. Har god bok nämligen.

Nystart imorgon. Om man nu får någon morgondag. Säker kan man aldrig vara. Att uppskatta det vanliga och vardagliga är en gåva. Så ett flin är på sin plats där i ansiktet när/om man får vandra ner hit till kontoret igen. Njuta av gokänsla i magtrakten.

Godnatt…

Categories
Swedish

Jaha

Måhända är det Jupiter och Venus man ser… Suck.

Categories
Swedish

Därför slutar vi att publicera Dilbert – Computer Sweden

Scott Adams

Source: Därför slutar vi att publicera Dilbert – Computer Sweden

Categories
Alternative Energy

För första gången: Vindkraft och kärnkraft jämnstora i februari

Ny Tekniks elrapport. Det är första gången de båda kraftslagen står för en lika stor andel av produktionen under en månad.

Source: För första gången: Vindkraft och kärnkraft jämnstora i februari

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Lokalt

Jag åker mellan Ljusdal och Bollnäs och har SR P4 Gäveleborg på. Musiken som spelas känns befriande på något vis. Innehållet i allt annat är ungefär som vanligt. Skoj och allvar. Det man är bra på. Men musiken får mig att lyfta lite gran, ja rent av mycket. Det är inte det vanliga. Det hör man ju. Jag tänker, “ny musik redaktör, hoppas hen blir kvar” och kör på.

Men på väg in i Bollnäs berättar man att man kör lokal musik idag. JÄVLAR LIKSOM! Så enkelt var det. Fantastiskt.

Nope, jag är inte så självupptagen så att jag vill höra just min “musik” där bland de andra lokala artisterna. Skulle bli mycket förvånad om så blev fallet. Men blir verkligen och genuint glad när jag hör alla de andra lokala friska fläktarna till förmågor. Många känner man ju igen från Hälsingetoppen såklar. Andra inte alls. Men nytt och fräscht och odammigt är det. Vitaliserande för vilken törstande själ som helst som råkar lyssna och är beredd att ta emot.

Nope igen. Jag tycker inte man skall köra lokal musik bara. Men blanda upp. Mycket mer än normalt idag. Ha en förmiddag i månaden som i dag. Eller någon timme ibland. Ta kontrollen över musiken från Idol och bolagen som vill likforma och styra. Musik föds och hör hemma i de breda folklagren. De breda folklagren bör själva få välja vad som är gångbart, bra eller dåligt. Men då måste man få chans att höra musik av olika slag. Hur skall man annars veta? Som vi fick som växte upp före 90-talet och urspårningen.

Jag blir så glad av det här att jag måste slänga iväg ett mail till Radio Gävleborg och tacka och hurra och lovorda. Gör det du också. Deras adress är p4gavleborg@sverigesradio.se

Categories
Swedish

Los blir nationellt centrum för vindkraften – Ljusdals-Posten

?En samordnare mellan bygden och bolagen ?Man kan ringa när som helst

Source: Los blir nationellt centrum för vindkraften – Ljusdals-Posten

Ja precis. Varför kan det inte ligga här. Bra Jenny!