Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Lokalt

Jag åker mellan Ljusdal och Bollnäs och har SR P4 Gäveleborg på. Musiken som spelas känns befriande på något vis. Innehållet i allt annat är ungefär som vanligt. Skoj och allvar. Det man är bra på. Men musiken får mig att lyfta lite gran, ja rent av mycket. Det är inte det vanliga. Det hör man ju. Jag tänker, “ny musik redaktör, hoppas hen blir kvar” och kör på.

Men på väg in i Bollnäs berättar man att man kör lokal musik idag. JÄVLAR LIKSOM! Så enkelt var det. Fantastiskt.

Nope, jag är inte så självupptagen så att jag vill höra just min “musik” där bland de andra lokala artisterna. Skulle bli mycket förvånad om så blev fallet. Men blir verkligen och genuint glad när jag hör alla de andra lokala friska fläktarna till förmågor. Många känner man ju igen från Hälsingetoppen såklar. Andra inte alls. Men nytt och fräscht och odammigt är det. Vitaliserande för vilken törstande själ som helst som råkar lyssna och är beredd att ta emot.

Nope igen. Jag tycker inte man skall köra lokal musik bara. Men blanda upp. Mycket mer än normalt idag. Ha en förmiddag i månaden som i dag. Eller någon timme ibland. Ta kontrollen över musiken från Idol och bolagen som vill likforma och styra. Musik föds och hör hemma i de breda folklagren. De breda folklagren bör själva få välja vad som är gångbart, bra eller dåligt. Men då måste man få chans att höra musik av olika slag. Hur skall man annars veta? Som vi fick som växte upp före 90-talet och urspårningen.

Jag blir så glad av det här att jag måste slänga iväg ett mail till Radio Gävleborg och tacka och hurra och lovorda. Gör det du också. Deras adress är p4gavleborg@sverigesradio.se

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d