Categories
Betraktelser & Berättelse

Soptunnor i vind…

soptunnor-blåser-bort-väder där ute. Ja delar av tak också. En av takbevattningsrännorna på framsidan har lossnat av snöraset och vajar nu käckt i vinden. Vårkänning är det väl detta kallas. Jag håller i mig i närmaste tangentbord för säkerhetsskull.

Men sotaren lät sig inte hindras. Han må vara rädd för getingar och andra småkryp men vindar uppe på tovmeter bekommer honom inte. Hulken börjar ta sig igen efter besöket som synes.

En sista slurk kaffe. Sen kanske jag gör som katten. Somnar.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Rödhake av Jo Nesbø

Den här boken är så bra skriven så att det är äckligt. Ja och så är det då en deckare. Men faktum kvarstår. En bra bok. Ja och det är allt runt omkring, inte det traditionellt “deckriga” som gör den bra.

Kan bara rekommendera!

Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

Framtiden

Booster Test for Future Space Launch System Flights
Booster Test for Future Space Launch System Flights by NASA’s Marshall Space Flight Center is licensed under CC-BY-NC 2.0

Jag läser det lokala bladet under lunchen. Nästan allt handlar om att bevara det som var. Ja och inget fel med det, det vi gör idag sker uppe på axlarna hos dem som gjorde saker förr. Men jag måste också undra vad vi lämnar efter oss.Vad VI gör. Vad finns det för nästa och nästa och nästa generation att bevara. Jo och ja såklart. Det som man bevarar idag såklart. Bra där. Men borde inte alla generationer lämna något bestående efter sig. Allt som hyllas idag var vardag en gång i tiden. Industrier. Ett hus. En väg. Omärkvärdigt.

Loosbagarn är den enda industri jag kommer på. Kanske kommer man år 2090 baka Looslimpa under Loosveckan och hylla och smacka på n bit bröd och sen ha en efterföljande tur bland de maskiner som användes på bageriet. Ja med efterföljande utställning på biblioteket med någon som minns.

Eller så berättas det om Lotta. Hur hon arbetade och segrade för bygdens väl. Ja och sitt eget väl.

Eller Loostech’s pulverlackande. Och NASA kanske. Det behövs inte så mycket. En professor, en maskin och ett helikopterbud räcker.

Eller knivtillverkning i Ryggskog? Jo nog lever dom knivarna mer än en livstid eller tre. Som gravstenar över smeden som gjorde dom.

Sådant som är vardag i vår livstid blir stor i framtiden. Precis som det var då när det som hyllas idag var vardag och rutin.

Eller något helt annat.

Vi vanliga, ocoola som coola, för oss väntar förgängligheten. Men lika bra det kan man tycka. Nu när man nu ändå inte får vara med där i framtiden och lägga sig i och kommentera.

Categories
Swedish

”Fössta tossdan i mass”

Alltså blir det marsipantårta idag även för en Hälsning som inte har ens den ringaste koppling till Småland.

Bra traditioner är värda att anamma.