Categories
VSCP

Paus

Allt tar så oerhört mycket tid. Speciellt närt man jobbar ensam. Av ensamjobbet följer såklart att man måste göra alla saker själv.

Fast ibland, som nu, känns det lite surt, jag jobbar med mitt nya protokoll (Droplet) i VSCP serien och som vanligt löser man problem efter problem. Men igår märkte jag att MQTT inte klarade av de strömmar som jag ville ha av data och det blev en riktig showstopper.

Man står där och undrar. Är det servern? Är det klienten? Är det processorn? Någonstans finns något som inte riktigt orkar med och jag är den som skall hitta det där som inte orkar med. Ja och hittar jag det så skall något skrivas om som man tagit för givet som en redan stabil och fungerande funktion i sitt projekt.

Ett tag tänkte jag… skit i MQTT… VSCP länken fungerar bra och gör det klockrent. Men sen tänkte jag att den första fråga man får när man släpper grejer är “Finns det stöd för MQTT?” ja och ni fattar. Ja i alla fall ni som inte lever era liv på Facebook eller framför TV’n. De religiösa kräver sina benfragment och under.

Så energin rann av mig igår. Det behövs en paus. Jag får lägga de här grejerna på hyllan och ta tag i en annan tråd så länge. Låta det mogna. Tack och lov så är man då alltså pensionär och kan göra som man vill. Ja man kan till och med skita i det helt och hållet. “Massor med pengar” landar varje månad ändå på kontor. Snacka om statligt sanktioneradse fuck you pengar liksom.

Så härifrån blir det en liten paus från Droplet protokollet. Hut lång den blir vet ingen. Kanske evig.

Men det finns annat att göra. Inga problem . Börjar med att städa. Eftersom det är städdag. Sen får vi se…