Categories
Betraktelser & Berättelse

Framåt

Fick ju backa lite i mitt pågående projekt för ett tag sedan. Många steg bakåt. Ge upp varning faktiskt. Sådär så man måste andas in några gånger innan man orkar fortsätta. Men ikväll seger. Nu kan nycklar överföras säkert (nåja ingen kan vara 100% säker på det) och enheter kan koppla ihop sig utan att veta vilken wifi kanal som den styrande enheten har. Gott så.

Hittade någon bugg också som vännerna i Shanghai löste på en natt med en levererad patch, väntetid som till största delen var sömn för min del eftersom vi ligger så bra till i skillnad i tidszoner.

Så nu finns en alpha node som har wifi/MQTT/VSCP link och beta noder som kör rå 802.11. Beta noder kopplar till alpha noder och till varandra. Alfa-noder till wifi och till beta noder. Med MQTT eller VSCP link kan man koppla ihop sådan cluster. Eftersom framear skickas vodare kan man bygga rätt stota nät. OTA såklart för samtliga noder och remote debugging.

Grundern heter esp-now men en massa ändringar och tillägg. Finns nästan ingen dokumentation så en liten utmaning där med. Men open source så in i helvete.

Och varför berättar jag nu detta?

Ja det har jag ingen aning om.

Godnatt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.