Categories
Betraktelser & Berättelse

Så-det-så

Så då äntligen, trotts meterhöga snöhögar och plus halvmetern snö i genomsnitt där ute, så tittar dom fram där vid väggen. snödroppar. De tappraste av dom alla. De må snöa och hagla och vara jävligt väder där ute men de står där i alla fall. Som en budbärare för våren. En förlöpare till annan underbara prakt som skall komma.

Annars har jag burit in en pall pellets här på morgon. En pall pellets om dan är mantrat. Fast osäkert hur jag skall göra imorgon eftersom dom nu alla är inburna. Kanske skall man bära ut igen. Njuter hur som helst både i går och idag av att få vara ute i den friska luften.

En talgoxe sjunger högt och intensivt i ett träd bredvid mig där jag släpar och bär. Tydligt uppspelt och lycklig. Lika ivriga att hitta en hona som man själv var i tonåren. Sådant där håller man inte på med längre. Är mest trött numera. Inser att man idag är helt utkonkurrerad av dom yngre hannarna. Detta har min vän talgoxen dock inget att känna rädsla för. Han tycks mig ung på sången. Hittar nog fin fin hona att bygga rede med.

Men pellets. Det lär inte vara de sista pallarna. Tyvärr. Bära har jag inga problem med. Det är de där fakturorna som svider. Men det går ju det här också. Tydligen hade priset dessutom ramlat ned med en hundring eller två. Vet inte om det ens är värt att ropa hurra för iof.

En decimeter snö imorgon, en decimeter i slutet av veckan. Det är sådant man får för sina synders skulle. Men lika bra att klara av dom där synderna såhär varje vår. Ren och syndfri är man till sommaren. Ja i det där kah man hitta på vad man vill. Så varför inte på det sättet. Han/hon/det/gud ser mig till synes ha mer humor än de som säger sig stå han/hon/det/gud nära.

Återstår gör bara att dra ner persiennerna och sätta igång. Ännu finns kod att skriva. Tur är det för mig. Sand är tydligen en bristvara.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.