Categories
Betraktelser & Berättelse

Den nye svarten

paying with a smartphone
Photo by Jack Sparrow on Pexels.com

Har du undgått att märka att det är en svart fredag idag. Nehej, tänkte väl det. En mailboxexplosion är det. Man kräks galla och skriker NEEEEEEEEEJ!!!! om det kommer ett till mail med “25% rabatt på utvalda produkterbara idag (plus hela nästa vecka, men de talar de om imorgon och på söndag och på måndag och…)”.

Man filtrerar alltså så gott man kan.

Roar mig istället med att betala räkningarna denna svarta fredag. Förvånas varje gång, ja och gläds, att det blir några kronor över. Också en sådan här månad när det har varit mycket annat. En fördel med att inte ha haft det så bra under några år (är det tretto?) är att man uppskattar till fullo när det är bra. Glömmer aldrig. Tänker på dom som sitter i skiten. Som inte kommer loss. Det är så dumt alltsammans.

Det största hålet i plånboken gör såklart pelletspallarna. Tiotusen för två pallar. Två pallar suger en Hulk i sig som efterrätt. Jag lovar.

Tre termostater och två paket med laddningsbara batterier får bli min svarta investering idag. Termostaterna tjänas in på någon månad. Betalar nog för batterierna också om jag funderar på det hela. Alla termostater skall bytas i kåken. Det är bestämt. Det får bli några i taget eftersom dom är många. Sen måste jag bygga en shuntmotor, eller – han/hon/det/gud förbjude – köpa en. Sen komfort. Kanske. Bit för bit. I alla fall om man ger sig på projektet fönstertätning också.

NEEEEEEEEEJ!!!!

Där kom det två mail till. Ursäkta måste bara kräkas lite.

mån 28 nov. 2022 10:00 släpps biljetter till Per Perssons 60-års fest på Cirkus. Men jag är visst inte bjuden. Ja och betala för konserter gör jag sällan. Att vi stått där i samma loge, han i kalsonger och hatt, och jag i t-shirt utan hatt, hjälper väl inte. Fast tror att det där kan bli bra. Japp!

Black Friday är också Orange day i dag. Som om inte det gamla svarta räckte. Orange mot mäns våld mot kvinnor. Svart skulle kanske fungera ännu bättre. Då fick i alla fall Black Friday en mening.

NEEEEEEEEEJ!!!!

Kräks lite igen.

NEEEEEEEEEJ!!!!

igen

Finns inget slut på detta. Nope.

Men skall man ge ut en bok så kan man få dem till rabatterat Black Friday pris innan jul. Undrar stilla om man hinner skriva den också…

Troligen.

All backup är avklarad. Bokföringen är i synk. Men… det är långt till “klar”. Men fredag då ändå. Man får nöja sig med att packa en order och skicka iväg den och sen koncentrera sig på de där termostaterna. Ibland får det duga.

Första advent på söndag. Härifrån finns ingen hejd. Ingen alls faktiskt. Det skall toppas till den 24’e. Juldagen i Ryssland infaller den 7/1 och håller vi inne det mesta av julmaten i tarmen framå6t däråt så kan vi skita ut den i en plastpåse och skicka den till Putin. Skicka enkelt finns till vår hjälp. Låt honom bada i skit, det älskar alla grisar.

Nu skall jag gå ner i källaren och klappa lite snällt på Hulkens vitala delar. Det har han förtjänat serru. En riktig mumsare den store gröne.

Trevlig helg!

Categories
Swedish

“There is always an error”

There is always an error” kunde väl blåtandsfolket ta som slogan. Bra teknik som är totalt pajad av kommiteer där man släppt in Amerikanska tulltjänstmän på ledande positioner. Ja och då blir det såklart som det blir. Har du aldrig haft erfarenhet av en Amerikansk tulltjänstman tänk “avarage projektledare” ungefär fast utan också utbildning (men med examen) och allt vett.

En episod i teknik som alla har men ingen använder.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

photo of guitar near river
Photo by Isaac Weatherly on Pexels.com

Det är klart att även de sista hela veckan i november skall ha sin Hälsingetopp. Eller hur!?

Categories
Swedish

Orange day – Idag!

Varför en orange flagga utanför Kommunhuset?

25 november infaller Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Sedan 2008 är 25 november också Orange Day, dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Den oragne flaggan utanför Kommunhuset står som symbol för en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Förra året valde Länsstyrelsen att för första gången lysa upp slottet i Gävle i orange för att uppmärksamma Orange Day och för att visa att de som myndighet tar avstånd från mäns våld mot kvinnor all slags våld i nära relationer. Mot bakgrund av rådande omvärldsläge med bland annat stigande elpriser har Länsstyresen i år valt att istället hissa flaggor vid Gävle slott och på Borgmästarplan i Gävle.

Länsstyrelsen har skickat orange flaggor till samtliga kommuner för länsgemensam flaggning.

Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999.