Categories
Betraktelser & Berättelse

Bubblor

beige cat with gold colored crown
Photo by Katarzyna Modrzejewska on Pexels.com

Allt det där. Tänker man. När man knappar på. Men också. Eller oxå. När man skriver kortmeningar. Det gäller att kunna ta in kortmeningar som läsare. Rytm. Förstå den. Eller åtminstone försöka. Förstå.

Men jag knappar på såklart. Vad skulle jag annars göra? Mitt liv. Ja med lite musik till då såklart. Och några ord. Jag. Här. Nu.

Vann ett pris en gång. I Stockholm. Tiotusen och mer. Historiska. Nervöst. Fick stor check och blommor. Diskuterade med höjdare på SEB som gjorde ner mig och mitt projekt totalt. Men jag har lätt för den sortens folk. Kan arbeta med. Det man ger får man. Så tänker jag. Jag är inte rädd för höjdare.

Grabbarna från Handels som undrade och frågade. Kanske bara för att vara snälla. Har säkert tjänat sin första miljard allesammans nu. Ville ha med mig på efterfest på någon krog. “Tyvärr sa jag“. Är för fattig för det men det sa jag inte.

Annars utanför som vanligt. Här var alla fina människor i Stockholm. Innerstad. Djursholm. Innan jag gav mig hem mot hotellet som jag betalt med våra sista pengar gav jag blomkvasten jag fick till några av de där fina människorna. Synd att den skulle förstöras på promenaden hem till hotellet i många vinterminus tänkte jag. Men borde kanske ha stoppat i en papperskorg själv. Men fel i mitt hjärta att slänga några hundringar som kan komm anågon annan till nytta. Också någon som har pengar att köpa själv. Ja alltid.

Den promenaden hem till hotellet. Ensammast i världen som vanligt. Köpte chips och en cola på en nattöppen affär. Lushotell på odenplan. Ringa hem. Försöka smälta sen. Hem dan efter. Lösa in pengarna. Stolthet ändå. Till vilken nytta vet jag inte.

Det där kommer till mig här på morgonen. Har inte tänkt på det på många år trotts att checken sitter uppklistrad här på en vägg. Minnen är som bubblor där i huvudet. Poppar upp som dom vill och försvinner igen.

Ute kryper temperaturen neråt. Får skrapa rutorna när jag skjutsar ner K till keramikkurs. Den första skrapningen av många den här vintern tänker man. Vet man. Svär man ramsor åt. Gilla icke. Inte ens lite. Hur skulle man kunna göra det?

I Järvsö och Åre och i andra skidorter ropar man Halleluja och Hurra såklart. Nu kan snökanonerna dundra iväg och igång. Åtminstone om man befinner sig i elområde ett eller två. Svårare längre söderut kan man gissa. Men där kanske inte minusgraderna finns heller. Då löser sig allt till det bästa.

Mommons tid är här, det märker man i inkorgen. Singles day. Black Friday. Cyber Monday som blir till veckor och före och efter och mer och mer och såååååå tröttande.

Känner att jag måste le lite för mig själv åt den där känslan av ensammast i världen som jag känt i så många städer runt om i världen och beskriver ovan. Kanske lika bra att jag stannar här på min kulle i fortsättningen. Sitter still liksom. Där kan jag åtminstone njuta av det där solitära. Tycka synd om sig själv, ja det är väl ändå blaha, blaha som inte leder någonstans alls. Man vill skrika “ryck upp dig din jävlel“. Åt sig själv alltså i en annan tid. Tänk om man gjort det? Rykt upp sig i tid… Vad hade hänt då?

Thanksgiving nästa torsdag. Fin tradition egentligen. Men handlar mest om pengar och dåliga samveten numera alltså. För många. Som inte har råd med resor och stor kalkon. Lika bra vi slipper det där här alltså. Det och det delade Amerika som håller på att bryta sönder den där smältdegeln på andra sidan vattnet.

Nåja. kan inte bara skriva och skriva och skriva skit här. Måste jobba också. Det skall jag nu alltså. “Arbete ger frihet” sa några förr, det är lika osant nu som då. Nu dikterar samma människor fast i en annan tid villkoren i vårt styre här. Galenskapen.

Le. Klick. Klart…

Categories
Swedish

Announcing ESP-ZeroCode Modules for Building Matter-Compatible, Smart-Home Devices with Ease | Espressif Systems

Espressif’s ESP-ZeroCode Modules have been created to simplify the building of Matter-compatible, smart-home devices.

Source: Announcing ESP-ZeroCode Modules for Building Matter-Compatible, Smart-Home Devices with Ease | Espressif Systems

Categories
Betraktelser & Berättelse

Messias

Ny vecka. Nytt hopp. Lite jippie på det. Tänker man. När man går ner för alla trapporna. Äntrar kontoret. Flinar lite för sig själv.

Vi avlyssnar Händels Messias i Ljusdals kyrka i helgen. Inte hela. Då får man sitta i tre timmar. Nope. En del. Jodå, Halleluja är med. Ja och mäktigt såklart. Otroligt imponerad av sångare och musiker. Tänk att allt det där finns här. Va!!! Otroligt. Lika bra som när hela avlyssnades i Uppsala domkyrka någon gång på 80-talet.

Sen är förvåningen stor över att en sådan som jag släpps in i en kyrka. Stort det med. Jesus hänger där på ett kors i taket. Smal och “ärmlig” (ovanåkersmål). För en okristlig själ som jag känns det där märkligt. Ja också den mer välmående avbildningen av honom framme vid altartavlan. Men där som tjockis, antar jag att han sitter där på Gud’s vänstra sida. På korset är det inte lika glatt. Såklart.

Men en vacker kyrka. Rikedomar. Jag antar att en återkommen Jesus skulle riva ner hela schabraket och börja med avbildningarna av sig själv, sen spränga predikstolen och altartavlan och sen själva byggnaden. Allt det där handlar om kyrklig makt, prästers makt, men så väldigt lite om det gudomliga.Han/hon/det/gud finns överallt och behöver inget guld, inga stora ord och inga stora byggnader. Allt han/hon/det/gud står för finns i soluppgången, stjärnhimlen och i ljudet av en porlande bäck. Så känner jag för alltet. Fast vem fan bryr sig om vad jag tycker? Men rätta.

Antagligen.

Såklart.

OK med det är jag.

Hursomhelst är vi övertygade om att vi måste ge oss ut på fler kulturella evenemang K och jag. Det säger vi varje gång vi kommer iväg. Man lyfter av nya intryck. Helst sådant som inte tillhör det man normalt tar in och konsumerar. Man måste försöka överraska sig själv helt enkelt. Så ofta man kan.

På hemvägen, köper sushi. Avhämtning eftersom man strax stänger. Känns lite konstigt att allt i centralorten stänger ner så tidigt. De vanliga affärerna är öppna längre än matställena. Hallå liksom. Men ny tid. Inte min tid. Hur som helst är sushin bland de godaste vi ätit. Ja och det är ett gott betyg. Turligt nog frågade killen i kassan om vi ville ha kladd på. ICKE!!! Glömde att säga ifrån med emfas på den punkten innan. Fyfan för majonäs på sushi. Vem fan har kommit på den iden? Borde inte den personen hudflängas och därefter pryglas hårt en lång lång tid.

Men gott att leva.

Alltså.

Mer behövs inte.

Nu tar vi tag i den här veckan.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

De saknade vännernas bok av Lisa Wingate

En sådan där bok som tar tag i en. Som påminner om att slaveri var standardtillstånd och accepterat i Amerika för alldeles för lite tid sedan. Ypperligt berättat. Jag följer med hela vägen i historien och njuter av att göra det i ett lugnt temp. Det finns dom som har återbetalda skulder att langa upp kosing för fortfarande i Amerika och på andra håll i världen.

Värst är aldrig de som lever efter sin övertygelse utan alla de som inte har den övertygelsen men inte gör något åt saken utan bara overksamt tittar på.

Andra böcker jag läst finns här.