Categories
Swedish

Hemma

Tjock farbror under korkek i munkanlagd trädgård

Måndag är den stora vilan. Vi intar en varsin del av soffan och reser oss knappt därifrån under hela dagen. Semester är tydligen inget för amatörer. Helt slut är det på alla energi som fanns innan resan. Ork == noll.

Bättre idag dock. Trotts vila under hel dag så somnar jag sött. K däremot ligger vaken hela natten. Är en amatörvilare. Men återtagen energi i kropp och själ. Åtminstone en del av den är tillbaks. Idag kan det bli annat gjort. Kanske.

Fast om sanningen skall fram är jag fortfarande ganska trött… Antagligen skulle man ha stretchat före semester. Eller gjort något annat semesterförberedande. Nu gjorde man inte det och så får man skylla sig själv. Skavsåren är bara det lätthanterliga i det här sammanhanget.

Jag har nog aldrig kopplat av och bort allt så mycket som jag gjort i år. Några mail har blivit besvarade. Några länkar har blivit sparade för senare läsning. Men i allt annat noll arbetsrelaterat. Konstig känsla. Aldrig förr. Det börjar iof pirra lite i kodartarmen. Man tänker “nästa vecka” fast det tar den och en vecka till innan man är på banan igen.

Några dagar kvar. K känner såklart det där mer än vad jag gör. “Tänk inte så mycket” liksom. Men mot helgen är det väl där i alla fall. Huvudet är på jobbet flera dagar innan man själv är där.

Fast som pensionär spelar såklart inget av det där någon roll.

Nu skall jag ut och plocka lite med plantorna i växthuset. Terapi. Sen får man väl hitta på något annat. Terapi det också. Men återgå till lagandet av saker när det är fixat. Kretsloppet i husägandet. Evigheten. Men ganska skönt.

Konstaterar slutligen att jag är en bortskämd jävel som inte kan önska sig mer av livet. Tänka sig vilken ynnest det är att ha möjligheten att få forma den tanken.

Categories
Swedish

Senast lästa bok

Dit du går följer jag av Lina Nordquist

Det här är en riktigt bra bok. Ordkonst. Mycket välskriven. En bra historia Ja och Hälsingland uppe på allt det. En familj som flyr Norge precis som en förfader till oss.

Det enda man blir förbannad på är att den del människor kan forska, vara lärare (Docent), vara riksdagsman och skriva en jävligt bra (debut)bok, allt på samma gång. För oss andra finns liksom inga undanflykter kvar för alla ursäkter vi slängt ur oss som alla innehållit “hinner inte“.

Tänker du inte läsa en annan bok under 2020-talet är det den här du skall satsa på. Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Swedish

Senast lästa bok

Kod 94 av Oliver Norek

En deckare som absolut går att läsa men som inte lämnar mycket efter sig.

Andra böcker jag läst finns här.