Categories
Swedish

Hemma

Tjock farbror under korkek i munkanlagd trädgård

Måndag är den stora vilan. Vi intar en varsin del av soffan och reser oss knappt därifrån under hela dagen. Semester är tydligen inget för amatörer. Helt slut är det på alla energi som fanns innan resan. Ork == noll.

Bättre idag dock. Trotts vila under hel dag så somnar jag sött. K däremot ligger vaken hela natten. Är en amatörvilare. Men återtagen energi i kropp och själ. Åtminstone en del av den är tillbaks. Idag kan det bli annat gjort. Kanske.

Fast om sanningen skall fram är jag fortfarande ganska trött… Antagligen skulle man ha stretchat före semester. Eller gjort något annat semesterförberedande. Nu gjorde man inte det och så får man skylla sig själv. Skavsåren är bara det lätthanterliga i det här sammanhanget.

Jag har nog aldrig kopplat av och bort allt så mycket som jag gjort i år. Några mail har blivit besvarade. Några länkar har blivit sparade för senare läsning. Men i allt annat noll arbetsrelaterat. Konstig känsla. Aldrig förr. Det börjar iof pirra lite i kodartarmen. Man tänker “nästa vecka” fast det tar den och en vecka till innan man är på banan igen.

Några dagar kvar. K känner såklart det där mer än vad jag gör. “Tänk inte så mycket” liksom. Men mot helgen är det väl där i alla fall. Huvudet är på jobbet flera dagar innan man själv är där.

Fast som pensionär spelar såklart inget av det där någon roll.

Nu skall jag ut och plocka lite med plantorna i växthuset. Terapi. Sen får man väl hitta på något annat. Terapi det också. Men återgå till lagandet av saker när det är fixat. Kretsloppet i husägandet. Evigheten. Men ganska skönt.

Konstaterar slutligen att jag är en bortskämd jävel som inte kan önska sig mer av livet. Tänka sig vilken ynnest det är att ha möjligheten att få forma den tanken.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.