Categories
Swedish

Klarar du myndighetens tuffa levnadskalkyl? | SvD

Ett bra vardagsliv utan överkonsumtion eller nödtorft. Så kallar Konsumentverket sina beräkningar utifrån hur mycket hushållen förväntas spendera varje år – som 136 kronor på solglasögon vart fjärde år.

Source: Klarar du myndighetens tuffa levnadskalkyl? | SvD

Tufft….

Categories
Swedish

Regn

abstract background with raindrops on misted glass
Photo by Ave Calvar Martinez on Pexels.com

Brorsan på radion. Inget ovanligt såklart. Men hände oftare förr. Nu som skogsboende. Tycker det är synd att det inte kommer fram att han bott i Stockholm, Umeå etc och varit chef på Ljusdals kommun innan skogen. Nu framstår han bara som en farbror uppväxt och för alltid boende i skogen. Det där storstadsförminskandet av landsortsbor. Men bra reportage för övrigt.

Befinner mig på kontoret för att fixa backuper och lite annat. Men det skall bli en ganska kort vistelse här. Är det semester så är det här lite av förbjudet område. Men helt och hållet går det såklart inte att undvika lokalerna.

Imorgon har det lovats regn. ALLTSÅ. En hel dag i studion för mitt vidkommande. Det är i alla fall planen. Den som närmar sig kullen åt vårt håll blir skjuten. Så byt dag om du tänker besöka mig denna regnvädersdag. För att inte sätta nationella insatsstyrkan i beredskap bör tilläggas att jag saknar skjutvapen. Men katter har vi och jag kan alltid bussa katten på dig. Eller alternativt kan jag möjligen slänga en mikrofon i huvudet på dig. Ja med stativ och allt om ni är fler än en. Lämna mig i fred alltså. Imorgon. Andra dagar: Välkommen!

Fast man kan väl inte hoppas för mycket egentligen. Väderleksprognoserna är lite hit och dit under sommaren.Det kan mycket väl bli sol imorgon. Deppigt värre i så fall. Men har lärt mig att ruska av mig sådant. Gå vidare. Bagateller.

Så bereden väg för mer musik som suger. Endera dan. Alltså.

Valla Open tänkte man. Men tvåhundra spänn per person. Dyrt tycker jag. Fattar att det kostar pengar att anordna. Men synd att inte hålla nere priserna och ge unga artister en chans till en större publik. Jag tror det var i den andan som eventet startades. Hellre ett gäng små okända artister och inga superstjärnor alltså tycker jag. Det brukar kunna locka en och annan sommarledig spelsugen artist ändå. Ungefär som Orsayran. Lite extrapengar kan man få in på frivillig väg under året. Måste nog anordna en Los Happy Free Musik Week nästa år. För att placera ut skåpet där det skall stå. Fast å andra sidan. Orkar nog inte. Är för långt bort från det där.

Hur som helst, blir det fint väder kanske vi pungar ut med de där pengarna. Men då skall det vara jävligt fint väder den dan/kvällen.

Ja och jo och tjohej gäller väl med semester. Den första veckan har passerat. Återstår tre. Varav en halv på resande fot. Det går fort när man har roligt heter det ju. Ja och så kul har vi inte. Men tillräckligt tydligen. Igår hamnade vi i Kårböle. Tänkte bara åka en bit och det hållet och beskåda ett nytt monument. Men vem vill inte till Kårböle när man ändå befinner sig nära. Passade på att äta där när vi ändå var där. Veganska snitslar med stekt potatis. Så mycket att vi var när att storkna båda två. Man får offra sig. Kungen och drottningen såg vi inget av. Bara Sveriges Radio som bevistade landskapet.

Men jodå. Kårbäle ledde oss till Färila efter Ljusnan och Färila tog oss hem. Här loppisbesök. Hittade lite skrot för trettio spänn och kände en stunds lycka över det. Ingen kan ha för mycket mätinstrument är min devis.

Det enda som står på agendan idag är att skjutsa K till arbete. Lite måste tas om hand där varje vecka. Ja och hämta paket från Lettland. Sen gäller väl det vanliga. Vattna. Sitta i utemöbler. Göra kväller. Äta. Titta på tre serier eller två filmer. Livet är inte hårt nu inte.

Att säga att man lider är alltså en överdrift.

Gott så.

Categories
Swedish

Energihandboken – Över 200 tips på hur du kan spara energi i din fastighet

Visste du att Sveriges fastigheter står för 40% av samhällets energikonsumtion? Och visste du att Energihandboken kan hjälpa Sveriges fastighetsägare att spara 40% av sin energiförbrukning? Beställ Energihandboken idag.

Source: Energihandboken – Över 200 tips på hur du kan spara energi i din fastighet

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

person in black long sleeve shirt playing acoustic guitar
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Som ni har väntat. Eller hur? Men här är den då äntligen. Veckans Hälsingetopp.

Lars Ljungström i Hudiksvall har förnämligt bidragit med många nya Hälsingeartister denna vecka. Mycket bra. Det ger kudos och karma att addera andra artister än sig själv nämligen. Sooooooooo please, vet du om en Hälsingeartist med anknytning till landskapet som finns på Spotify maila artistens Spotify URL’n (länk till artistens sida) till mig (akhe@gropdansparadis.com). Skriv också gärna vilken koppling artisten har till landskapet. “Har sommarstuga i Alfta” räcker som koppling.