Categories
Betraktelser & Berättelse

Studio

body of water between green leaf trees
Photo by Ian Turnell on Pexels.com

Klipper gräs. Men hinner inte ens hela gräsmattan. Sen regn. Inte ens jag klipper i regn. Fast regn behövs. Och jag skulle hunnit hela gräsmattan om jag bara gett mig ut i tid. Men det gjorde jag inte. Låg och läste på soffan istället. Slöfock!

Men studio redan första semesterdagen. OJ! Som vanligt förlorar jag mig själv där nere i det speciella tidsflöde som just den där verksamheten sätter mig i. Men tar mig i alla fall upp till middagen.

Budar hem ett par “proffslurar” på tradera. Shure. Dom gamla lämnar platsflagor på mitt ansikte och på min hals så det ser ut som om jag har svarta febern. Illa om man glömmer att ta bort flagorna och åker ner till affären. Folk flyr och utropar nödläge.

Begagnat fungera fint åt mig. Jag tänker ut ett pris jag är beredd att betala. Bjuder det. sen får det gå som det vill. Får jag grejerna blir det ofta ett kap. Om inte är det lugna gatan det också. Hade dom ju inte innan.

Men semester alltså. Har anammat den. Fast det är väl egentligen nu ikväll den börjar. Eftersom jag få skulle jobbat. Men det tänker jag alltså inte. Får bli en film. Kanske. Bok först.

Imorgon skall jag plantera om tanterna. Pelargonerna. Inte björktrastarna. Olika tanter. Dom har behov av det. Och JA det skulle ha gjorts för länge sedan. Men det har inte blivit gjort. Men imorgon alltså.

Tack till er två som blev nya följare på Spotify. Det gjorde krälandet i skiten lite mindre smärtsamt.

Men summa summarum. Just nu känns det alltså som om semester det kan man faktisk leva med.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Paradiset av Abdulrazak Gurnah

En bok av en nobelpristagare. Hmmmm…. Svårt. Kulturvärldens uppnäsor har förstört mycket av möjlig bra läsupplevelse för folk med sitt svammel. Men ofta är det mycket läsvärt. Som den här. Lätt att ta till sig. En bra historia. Ger bilder. Ger ny kunskap. Länkar annan. Precis som en bra bok skall vara. Läs!

Andra böcker jag läst finns här.