Categories
Swedish

Bli medlem | Popkollo

Popkollo är ett musikläger som riktar sig till alla tjejer och transpersoner som älskar musik! Vi finns på en massa platser runtom i landet.

Source: Bli medlem | Popkollo

Categories
Poesi & Dikter

Oklart

Vem vet egentligen vart stigens slingrande väg oss för?
Man liksom bara går och går och försöker uppskatta
platsen där man nu för tillfället just färden för.
Är det bakom nästa krök som lyckans glädje finns?
Eller kanske här, där jag nu står och i detta enkla där jag bara finns.
Förnöjsamhet eller hopp om bättre dagar
platser dit man längtat sen och då
fast nu är här och bäst i allt.
Jag tror jag måste vandra stigen framåt, bortåt, nedåt
framåt sen som jag en dag jag av moder föddes
för meningen med färden den var aldrig riktigt min att finna.
jag kom till jorden bara för att en dag helt försvinna.
Categories
Betraktelser & Berättelse

Att köpa det billigaste

red and silver metal tool
Photo by cottonbro on Pexels.com

Leker snickare hela dan. En balkongdörr som behöver fixas. Det går sådär. Jag äger väldigt mycket billigt i verktygsväg. Tillsamman smed mina inte alltför imponerande trähantverksförmågor så blir inte alltid slutresultatet vad jag hoppas på. Men får nog till det där nästa vecka. Skapligt ger nöjd gubbe.

Men jag har lärt mig att det inte lönar sig att köpa det billigaste. Fick nämligen två sågar efter att ha hjälpt en snubbe med lite grejer en gång. Sådana där sågar av känt märke. Första gången jag sågade med dem så trodde jag inte det var sant. Det gick så otroligt lätt. Inte kunde jag väl veta att det var sådan skillnad som alltid ägt sågar av de billigaste slag. Gärna också slitna. Kommer aldrig mer köpa en billig såg.

På senare år har yngste sonen förärat mig med både ett stämjärn och en skiftnyckel av bästa märke. Samma sak där. Vilken skillnad. Jag vet nu hur enkelt det kan vara att dra åt en bult när skiftnyckeln inte glappar och hela tiden måste justeras och hur ljuvligt det är när järnet skär rent och lätt i trät. Härligheter. Min farsa var verkmästare. Samtidigt lika snål som jag när det gäller egna verktyg. Så de där glappa skiftnycklarna som skulle kastas på jobbet dom kom hem. Ja och vem tror ni ärvde dom sen när han var borta? Gissa?

Men det skall bli slut på sådant där. Har kanske inte råd med det allra finaste och bästa men väntar hellre ett tag och köper åtminstone skapligt istället för att kasta mig över det allra billigaste. Så-det-så.

Har man ett val så kan man såklart ta det där beslutet. Har man inte valet så är det såklart inte lika lätt.

Halloween gick spårlöst förbi här på kullen. Möjligen har alla ungar redan fått så mycket godis som de orkar proppa i sig eller också är det vägen upp hit till kullen som skrämmer med sitt lamplösa mörker upp mot det mörka huset. För nog är det lite the forgotten house on the hill över det här huset när mörkret falliot. Men bara positivt kommer ur det där såklart eftersom allt inköpt godis blir kvar. Ho-Ho. Ha-Ha-Ha.

Cappuccino och prinsesstårta blev det alltså i Bollnäs på fredagen. Det där att unna sig. Jag tar alltid prinsesstårta för att vara på den säkra sidan. ALLTID GOTT! Tar man något annat kan man inte vara säker. När jag beställer den så frågar kvinnan bakom disken om jag vill ha dagens (färska) eller gårdagens (bedagade) till halva priset. Såklart slår jag till på gårdagens till halva priser, men… funderar sen varför just jag fick frågan.

Tänkte hon

Den där pensionärsgubben verkar fattig och köper nog lite gammal prinsesstårta så att vi blir av med den

eller

Den där gubben bryr sig nog inte om den är färsk eller inte…

ja eller något annat i den stilen. Hade hon frågat om jag inte såg ut som jag gör. Jacka från Erikshjälpen. Jeans, det enda paret. Ja sådär som fattiga gamla gubbar ser ut. Man undrar. Jag skulle så gärna velat prova att skicka in någon av mina mer uppklädda kamrater (från förr) och se om de fick samma fråga vid sin beställning.

En en dag gammal prinsesstårta smakar annars lika bra som en dagsfärsk så jag har verkligen inget att klaga på. Glad att få frågan om någon nu undrar över den saken. Men undrar ändå av ren nyfikenhet.

Jag skall åka och hämta en hel tårta på tisdag. Japp dagsfärsk. Så det färska prinsesstårta blir inte heller åsidosatt vad det lider. Tårtan skall jag sen dela med K och N och kanske någon katt. På den nivån har det inte firats här på kullen sedan urminnes tider.

Gammelkatten och jag som sitter av kvällens timmar på låtsaskontoret. Ja och jo, hon sover på en stol. Jag halvsover nog mest jag med. Ingen fart liksom. Här måste det bli ordning och reda. Den här veckan måste jag helt enkelt in i Åkes värld och finnas där där jag mår som bäst under många sköna timmar.

När det gäller Spotify lyssnandet så droppade jag faktiskt ett steg till under helgen. Mot noll alltså. Att bli slagen till marken och bli förgjord är väl det där.

När det gäller tårtfrågan förresten så visare det väl vilken klass det är på det konditoriet eftersom man faktiskt frågar och inte serverar gårdagens godsaker och hoppas att kunden inget märker. För det hade nog inte jag gjort. Så ingen skugga över dem.

Nu skall jag i alla fall kratta manegen för morgondagens kodande. Om nu inte gudarna närmar sig mitt ringa jag redan ikväll och ingjuter kodglädjen i mitt hjärta. Man allt får man sällan.

Tamestusan

Liksom