Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagen som går

blond woman in black standing at seashore and seagulls flying around
Photo by ??????? ??????? on Pexels.com

Använder fredagen åt att porta grejer till Windows. Man skall ha ett bra hjärta för att överleva en sådan dag. Att jag sedan kör all windowsutveckling på en sponsrad maskin i Dallas gör alltsammans bara tuffare. Faktiskt är det ingen skillnad att utveckla mot den maskinen mot att göra samma sak mot en maskin här i huset. Tack snälla bidragsgivare. Sponsorer skall man vara rädd om. Både de som bidrar med dollars och de som bidrar med hårdvara. Övriga orkar såklart inte ens med ett framviskat “tack“. Men just det är ett prov man måste ta sig igenom redan vid sin första release av fri programvara. Är man i spelet för pengar eller för tacken så blir man inte kvar så länge.

Men en bra dag ändå. Helt slut efter den här veckan. Inget ovanligt. Ungefär som det brukar vara på fredagarna. Det är jobbigt “att bara sitta hemma“. Åtminstone ibland. Men kanske är det bara jag. Vet inte hur man gör.

Tillsammans med Tom Petty går det bra att jobba. Joho. Jaha. Han var iof tvungen att dö innan jag upptäckte honom på riktigt. Så dags nu liksom.

Vinterdäck på i helgen? Jo jag tror det. Men vi måste få ner spenaten också för tusan. Ingen tid att såsa på. Ändå är det ju just det man behöver och vill på helgen.

Men gott liv. Det är skrämmande hur många goda dagar man fått sig tilldelad i det här livet. Om jämvikten skall hålla… ja då… det oroar mig. .. men kanske räknas liv före och liv efter in i den där jämvikten. Mardrömarna som barn kom ju någonstans ifrån kan man tänka. Före livet var nog för jävligt. Kanske. Liksom.

Men nu återstår att fylla lite ved i därför avsett bärverktyg. Ta det med sig när man rör sig uppåt. Sen… ja sover väl innan åtta. Dessa gröna IKEA soffor ser ni. Köp en annan om ni kan. Röd kanske. Eller en från fina gatan. Det röda bör sätta fart på en. Hålet i kontot efter köpte av soffa på fina gatan borde väl kunna hålla en vaken det med.

Eller inte.

Skit samma.

Jag är nöjd.

Helt säker på att Ulf Lundell inte är nöjd idag heller.

Olika.

Orättvist.

Man är en vinnare.

Trots allt.

Jodå.

Trevlig helg! Hörrni!