Categories
Musik

Kodarmusik

Sista april” kodarmusik

Mer finns här

Categories
Betraktelser & Berättelse

Sista april

silhouette of mountains
Photo by Simon Berger on Pexels.com

Sista april. Korven inhandlad. Vegetarisk såklart. Fiberbröd. Det där dyra. Fanta. Två sorters senap. Hackad gurka. Det är upplagt för vårfirande. Vem behöver mer än det där för det?

Igår. Motorerna startar igen. Jag hittar koncentrationen. Lyckas producera en del. Hjälp på kvällen får jag av dubbelalbumet Jesus Christ Superstar. Har inte lyssnat på det sen tidigt sjuttiotal. Men helt klart finns det ett gäng låtar där som får högerfoten att röra sig. Lyssningsbart och sjunga-med-vänligt som det är, även om man inte är en “Jesus kommer snart” och pekfinger upp mot himlen när man möter okända, person.

Möter förresten fjärten på en mack i Edsbyn här för leden. Gammal gitarrist i en banduppsättning vi hade. Han har köpt sin fjärde gitarr. Sist vi träffades, det är många år sedan nu, hade han hitta en Fender Stratta på en loppis för en ringa peng. Nu var det en Ibanez. Det där som var Japanskt och billighetsgitarrer och väl inte sågs på med total glädje av proffsen “på min tid” men som nu blivit “bra grejer”. Jo de exemplar om tillverkades då också. De betingar väl högst pris. Lågt då. Musiker är rätt tröga i huvudet i största allmänhet. Förändring i tankesätt tar sisådär en tjugo år. Ja och att minst tio idoler sanktionerat och gått före. Känslor.

Apropå musik så fyller follan sjuttio i år. Kung av trummor. Man har svårt att förstå sådant.

Att inte behöva gå ner och mata monstret i källaren, Hulken, det första och det sista man normalt gör för dagen, känns ännu ovant. Frihet. Lite som tidigt sommarlov härifrån. Fast det är ju lite “swiiiisch -> borta” över den här säsongen. Men i år känner – och behöver inte göra det – jag någon större oro inför vintern. Enklare tillvaro föröver.

Men det finn sen hel dag att göra saker på föröver. Jag kom upp ur bingen lite senare idag så det är verkligen hög tid att ta tag i saker. Backup först. Som varje annan fredag. Sen upp med debuggern och köra. Drivare står på programmet. Vi börjar närma oss en release.

Njut nu av att våren officiellt är här. Några snöhögar är allt som återstår av vintern här. Men om man bortser från varningar om ett kommande snöfall, så skall de nog snart vara borta. Sen barfotaväder.

“Fingerbild”
Categories
Swedish

Coronaviruset – följ senaste nyheterna om corona | Aftonbladet

Spridningen av både den brasilianska och den sydafrikanska virusmutationen har backat i takt med att den engelska mutationen har tagit över. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Dagens Nyheter.

Source: Coronaviruset – följ senaste nyheterna om corona | Aftonbladet

Lite som popmusik alltså.

Categories
Musik

Kodarmusik

Mer kodamusik finns här

Categories
Swedish

Eldrift

Hulkvila. Och javisst, jag var upp där vid halv fem och sparkade igång den store gröne en sista gång innan han fick semester.

Categories
Swedish

Presentation vs verklighet

Såhär presenteras det

Så här ser det ut

Ordet är “hittills”. Undrar lite över syftet med att blåsa upp just den “nyheten”.

Categories
Swedish

Ett år sedan

Det år ett år sedan idag. Sedan du försvann. Janne. Jag kände dig som Janne. Från Järvsö. Visste såklart att det fanns ett “Persson”. Ett efternamn. Men alla andra verkar ha känt dig som “Backa-Jan”. Det var Björn Lunden, han från Näsviken, fast Colombia då, som först upplyste mig om det. Han berättade också om hur du drog ut tjurarna i hornen ut ur lastbilen. Orädd och med ett mod som skulle göra varje annan cowboy grön av avund.

Men en cowboy var du ju. Lite bedagad kanske. Som jag. Som alla i vår ålder. Tjurarna var sålda. Orken, gången och talet inte detsamma, som det var före stroken, den som förändrade allt.

Du dök upp här på kullen ett år några veckor före jul. Vi hade tydligen träffats. Jag mindes inte det. Men så är det ju med alla de där hastiga mötena man har. Men nu hade du varit i Fågelsjö. Träffat en gammal arbetskamrat. Överlämnat en fin pava whisky. Nu ville du lämna en till mig också. Jag bjöd in dig. Du okände man som ville ge mig en flaska whisky av ett av de fina märkena. Jag hade ingen aning om varför. Inte den ringaste. Men du berättade att du läste min blogg. Att du hade stor glädje av den.

Efter den gången blev det många besök. Du tittade in i bland. Varje gång när man minst anade det. Alltid med en flaska, ett gäng semlor eller fem påsar Vic’s Blå. Alla mina favoriter. Allt jag kunde bistå med var kaffe och en stunds prat och ord i en blogg.

Du var en jävel på att dricka kaffe. När jag druckit en halv kopp hade du hällt i dig tre. Ingen mening med att vänta på att det svalnade. En gammal programmerare blir imponerad av dylikt.

Snart kunde jag konstatera att du var den snällaste människa jag mött i mitt liv. En som gav utan att förvänta sig något endaste dugg i gengäld. Många blev de blogginlägg där jag skrev och såg dig sitta och läsa dem med ditt stilla hummande och ditt småskrockande skratt. “Jo jo”

Koltrasten. Den första var ovanligt tidig i år. Sjöng nya sånger, men lika himmelskt var de som alltid. Jag tänkte, att nu är Backa-Jan här igen. Och kanske var det så.

Categories
Swedish

Uppsalas kändispar Pelle Svanslös och Maja Gräddnos i jätteformat – Studio Ett | Sveriges Radio

Source: Uppsalas kändispar Pelle Svanslös och Maja Gräddnos i jätteformat – Studio Ett | Sveriges Radio

Categories
Swedish

!

Man köper toner. Mannen är jag. Sen pajar skrivaren. Såklart. Liv som skojar med en fattig stackare. Återanvänder lite kablar, kugghjul, sensorer och några motorer. Som kompensation. Undrar lite om man kan återanvända den toner som nu blev kvar genom att…

Categories
Swedish

Han förevigar Uppsala-skatt på stan: “Folk blir glada”

Konstnären Charlie Granberg skulle göra ett verk som förknippas med Uppsala. Då valde han självklart att göra katterna i Pelle Svanslös.

Source: Han förevigar Uppsala-skatt på stan: “Folk blir glada”