Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Äkta påskväder

Men man har väl varit med förut.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Alltid värst

Aldrig bäst. Konstigt. Det är Gävleborg det. Man skulle helt enkelt kunna tro att Hälsingland inte hörde till…

Credit https://twitter.com/CovidXIX

Categories
Betraktelser & Berättelse

Revan

Jag har haft en reva i mina “kvällsbrallor” eller mjukbyxor, ja sådana som nördar har, ja sådana som jag har, men i mitt fall bara på kvällarna. Men jag fastade i något. För en tid sedan. Sömmen på vänster ben gick upp. En tre decimeters reva. Har gått så ett tag. Hoppats att ingen skall se mig så. Men Covid-19 och innesittande säkrade mycket av det där. Vem skulle se mig. Jag träffar inga människor IRL. Ja och gör jag det så har jag hela jeans på mig.

Så frågar K för en stund sedan om jag märkt att hon lagat mina byxor? För två dagar sedan. (!!!) Men det har jag alltså inte märkt. Det är ganska illa det.

K lite putt över min visade uppskattning. Nu ligger man visst dåligt till. Får ligga lågt ett tag.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nice

Categories
Alternative Energy Techstuff

Nätansluten solel över 1 GW – Elektroniktidningen

Ny statistik från Energimyndigheten visar att den installerade effekten för nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige har passerat en gigawatt. Det är resultatet efter en installationsboom under förra året. Numera har faktiskt alla svenska kommuner minst en egen nätansluten solcellsanläggning.

Source: Nätansluten solel över 1 GW – Elektroniktidningen

Categories
Betraktelser & Berättelse

(H)ULK

white and red house surrounded by trees at night
Photo by eberhard grossgasteiger on Pexels.com

Dom sista två pallarna skall in. Sen får det gå som det vill. Blir det sen kallt så får man frysa. Sådan är lagen här på kullen. Lagen tas på stort allvar. Stavas väl egentligen spara pengar. En sista månad. Eller, ja, jo, det kommer väl fortsätta det där sparandet och gnetande. Men på en helt annan nivå härifrån och framåt. Ljuvligt är bara förnamnet.

Fast hjälp vad trögt det gick att lasta in en pall. Ja och den andra skall ju in den också. Man måste jaga ut latmasken ur systemet bara. Helst innan man kan angripa det där.

Men det hinns nog med.

Morgondagen har förärats till att bli en jobbdag (visserligen på låtsas) den med. Godkänt och beslutat av högre instans. Utmärkt. Saker skall hinnas med. Ju!

Men också dagen är en låtsasarbetsdag. Liksom kvällen. Från låtsasarbete går man inte hem tidigare bara för att det är helg. Dessutom är det ju den (s)käraste torsdagen på året idag så det är bara att mata på med programkod och buggar som om de aldrig fanns en ände på sådana. Så det gör man. Stärkt då av veckans framgångar.

Men tänkte ändå i alla fall få med ett “glad påsk” till dig som läser det här. Tack vare dig finns jag också lite, lite, lite grann i den riktiga världen. Så känns det i alla fall. Gott känns det. Men ät inte för mycket… fast å andra sidan åt helvete med det. Ät så mycket du orkar. Efter påsk kan du svälta/springa/ojja/boxa/rida/jäkta/älska… bort det där. Det är inte sunt att aldrig kunna njuta. Dåligt samvete är för överhögheten. Präster och storgubbar/gummor att placera ut i dem under sig själva.

“Lillgumman” säger man inte ostraffat nu för tiden förresten. “Lillgubben” går dock bra. Kärring går bort det med. Om det inte föregås av “påsk”. Manövrera får man bland orden. Fast aldrig jag då. Jag sitter redan fast där i klaveret.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hälsingland

Det har hänt något. Ett självförtroende har uppstått. Vi har liksom börjar gilla vårt landskap. Börjat känna stolthet för byarna, bergen och skogarna. Vem kunde tro att det skulle hända? Jo jag såklart. Om man är inflyttad. Nåja återflyttad. När ens fru visar en bergen som man aldrig sett. Då förälskar man sig. Eller kanske är det mer som en kamrat som man växt upp med. En man är god vän med. Så händer det plötsligt. Man blir kär i den där vännen. Att man liksom inte tänkte så från början.

Japp, jag gillar Hälsingland. Föddes här. Räknar med att dö här. Låter lite futtigt och introvert. Men det betyder inte att jag inte uppskattar andra delar av världen. Bara det att närmast hjärtat bär jag alltid Hälsingland som ett blått smycke. För Hälsinglands färg är av någon underlig anledning blå för mig.

Lite fånigt är det såklart. Knätoffs och kålbullar. Men det finns mer i Hälsingland numera. Högteknologi i Alfta och Delsbo. Hårdrock i Bollnäs. Vilja och mod av stål i Edsbyn. Sammanhållning i Järvsö. Glada människor i Hudiksvall. Havsmusik och metalldjävlar i Nordanstig. Unga som omformar och bygger nytt. De som skapar ett nytt Hälsingland att fortsätta vara stolta över. Världen tillhör alltid de unga. Som gammal gubbe får man aldrig glömma det.

Sen är det människorna. De man kan lita på. Som står med båda benen på jorden. Visst övermodet finns där. Hälsingeslott har byggts. Men övermod behövs för att se utanför och över. Utan människorna inget landskap. Såklart. Det kan finnas hur många lador och röda stugor med vita knutar som helst. Människorna byggde landet. Ja och bygger landet.

Japp, också i Hälsingland.

Categories
Swedish

Den lätta mirakelmetallen

Source: Den lätta mirakelmetallen

Categories
Swedish

Hello Caribbean we are coming! | olimex

Covid19 damaged the Semiconductor industry. The weak demand in 2020 made many silicon companies stop producing and simply sell what they had in stock. Now that the economy is reviving, they canR…

Source: Hello Caribbean we are coming! | olimex

🙂

Categories
Swedish

Elektronik I Norden » Varannan kontorsarbetare kan tänka sig att flytta

Fler än hälften av svenska kontorsarbetare kan tänka sig att flytta om de kan fortsätta arbeta på distans. Fördelar med distansarbete som flexibilitet och bättre balans mellan arbetsliv och fritid är två av huvudorsakerna till att så många är villiga att flytta. Ytterligare en viktig orsak är att många arbetar mer effektivt hemifrån.

Source: Elektronik I Norden » Varannan kontorsarbetare kan tänka sig att flytta