Categories
Betraktelser & Berättelse

Nytt

Ny elmätare på gång om en dryg vecka som kan visa det mesta. Enkelt. Men om det minskar elanvändningen det vette tusan. Loggen ovan från nu ikväll. Matlagning, torktumlare osv osv vid sex. Vattenkokare strax efter sju. Åke (japp undertecknad) fryser på låtsaskontor efter tjugo och kör igång en torktumlare till. Osv. Men el är väl egentligen prisvärt. Något annat kan man väl inte säga.

Annars. Tröttheten har öppnat sin käft och tagit en stor tugga av min hjärna just nu. Det blir nog inte mer idag. Får igång en CI på Github ikväll som borde ha satts igång för veckor sedan. Tufft eftersom man får blindköra allt det där. Lite som tidig 80-tals programmering blir det. Man måste tänka före. Men inte gör man det inte. Test & trial gäller. Blir alltså många sådan tills saker och ting fungerar. Men till slut brukar resultat uppnås. Man får inte ge sig.

Det där blåsiga har gett sig för en stund. Men det skall visst börja igen imorgon. Nu 2 m/s från norr. Kallvindar. Men under dan upp mot 13 ms/s. Men april så det är vad man kan vänta sig. Shuntar upp och övertalar Hulken att gasa, gör jag ,och då ordar det sig.

Sisådär 25% av de testade är smittade i Gävle. Tjugo i Ljusdal. Sen släpper man på gymnasieelever på det. Känns inte så smart. Men jag är väl för dum för att fatta den högre tanken där. Jag är nästan alltid det har jag märkt.

För övrigt är allt bra här på kullen. Klockor tickar på och man lever. Det fanns till och med lite glass kvar i en bytta idag som N. och jag delade på. Sådant stärker. Sen hittade jag toner till “den gamle”, det som är en färglaser som jag fick för något år sedan. Är väl ett lyft kan man tycka om man nu vill ha färgutskrifter. Och ibland, för t.ex. kretsscheman, kan jag tänka mig det faktiskt. Annars är jag nog mest en B/W man. Men måste prova att skriva ut en faktura i färg någon gång. Kanske blir den mycket roligare att betala då…

Men lägga sig och läsa en stund hägrar alltså. Smita iväg tidigare från låtsasjobbet. Summerar dagen som en typisk fixardag. Sådana dagar upplevs som om inte mycket blir gjort. Men det blir det såklart. Men aldrig det man skulle vilja göra. Hur som helst har jag räddat en Pi som jag använder för mätdata och test och en dator “Varg” som tydligen var lika frusen av sig som mig. Startade direkt när den fick komma in i de uppvärmda lokalerna. Apropå kyla förresten så har jag haft en Raspberry Pi i det ouppvärmda garaget under hela vintern. Har fungerat klockrent. Lite imponerande.Trodde nog att SD-kort åtminstone skulle ge sig. Men icke.

Fast slut nu. För idag. Ny dag imorgon. Hoppas man och vill.

Godnatt!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Måndag

Måndag morgon, fast det är tisdag. En lite rumphuggen vecka framför oss. Eller rumphuggen förresten. Det är väl själva huvudet som är avhugget. Rumpan, fredagen, är ju kvar.

Men fyra dagar är fyra dagar. De kan också utnyttjas. Och så skall de bli. Och jodå, det var väl i princip en låtsasarbetsdag igår också.

Inser att jag måste ta mig en städdag här på kontoret. Dammigt är bara förnamnet. Mancave efternamnet. Måste hanteras. Vårgöra. Men plantera om tanterna också. Pelargonerna. Kanske ta det först. Det finns alltid en ursäkt för att skjuta upp saker.

Men det finns att göra. Nu.