Categories
Betraktelser & Berättelse

Sista april

silhouette of mountains
Photo by Simon Berger on Pexels.com

Sista april. Korven inhandlad. Vegetarisk såklart. Fiberbröd. Det där dyra. Fanta. Två sorters senap. Hackad gurka. Det är upplagt för vårfirande. Vem behöver mer än det där för det?

Igår. Motorerna startar igen. Jag hittar koncentrationen. Lyckas producera en del. Hjälp på kvällen får jag av dubbelalbumet Jesus Christ Superstar. Har inte lyssnat på det sen tidigt sjuttiotal. Men helt klart finns det ett gäng låtar där som får högerfoten att röra sig. Lyssningsbart och sjunga-med-vänligt som det är, även om man inte är en “Jesus kommer snart” och pekfinger upp mot himlen när man möter okända, person.

Möter förresten fjärten på en mack i Edsbyn här för leden. Gammal gitarrist i en banduppsättning vi hade. Han har köpt sin fjärde gitarr. Sist vi träffades, det är många år sedan nu, hade han hitta en Fender Stratta på en loppis för en ringa peng. Nu var det en Ibanez. Det där som var Japanskt och billighetsgitarrer och väl inte sågs på med total glädje av proffsen “på min tid” men som nu blivit “bra grejer”. Jo de exemplar om tillverkades då också. De betingar väl högst pris. Lågt då. Musiker är rätt tröga i huvudet i största allmänhet. Förändring i tankesätt tar sisådär en tjugo år. Ja och att minst tio idoler sanktionerat och gått före. Känslor.

Apropå musik så fyller follan sjuttio i år. Kung av trummor. Man har svårt att förstå sådant.

Att inte behöva gå ner och mata monstret i källaren, Hulken, det första och det sista man normalt gör för dagen, känns ännu ovant. Frihet. Lite som tidigt sommarlov härifrån. Fast det är ju lite “swiiiisch -> borta” över den här säsongen. Men i år känner – och behöver inte göra det – jag någon större oro inför vintern. Enklare tillvaro föröver.

Men det finn sen hel dag att göra saker på föröver. Jag kom upp ur bingen lite senare idag så det är verkligen hög tid att ta tag i saker. Backup först. Som varje annan fredag. Sen upp med debuggern och köra. Drivare står på programmet. Vi börjar närma oss en release.

Njut nu av att våren officiellt är här. Några snöhögar är allt som återstår av vintern här. Men om man bortser från varningar om ett kommande snöfall, så skall de nog snart vara borta. Sen barfotaväder.

“Fingerbild”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.