Categories
Böcker

Senast lästa bok

Gränsmark av Aino Trosell

Jag gillar den här boken mest för att den är intelligent skriven. Alltså inte intelligent i den pretentiösa meningen av självupphöjelse. Nej mer jordnära än så är det. För handlingen utspelar sig under kvinnlig lantbrevbärares turer ut i norrländsk finnmark och mötena med folket där. Låter tråkigt. Men det är där det synnerligen intelligenta kommer in. Det blir inte tråkigt alls. Man måste såklart ha mycket av den intelligenta ådran i sitt liv för att väva den historia som utspelar sig i den här boken. Skapa guld av det vardagliga. Ja och jag gillar den här boken. Den skulle säkert kunnat utspelas i den finnmark jag just nu sitter i också. Andra personer. Andra händelser. Men känslan, densamma.

Läs!

Andra böcker som jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: