Categories
Böcker

Senast lästa bok

Pojken och Delfinen av D.R.Sherman

Det är femtio år sedan jag läste den här boken sist. I brist på annat är det den som plockas ner från hyllan i biblioteket vårt som väl har några tusen böcker till att välja bland. Boken kom säkert från Lilly och Anna från början. Fastrarna i Täby som de kulturella lyften alltid kom ifrån. Fast helt säker är jag egentligen inte på den saken. Femtio år är en lång tid och minnet urholkas under alla dessa år. Fast boken är fortfarande i bra skick. Håller tvåhundra år till troligen.

Jag vet att den berörde mig då och det gör den nu med. Man måste antagligen ha ett hjärta av sten för att inte beröras av den här texten såklart. Lättläst. Det enda som tycks mig annorlunda nu är att pappan verkade urgammal förra gången jag läste den, men att han känns tämligen ung nu vid andra genomläsningen. De egna perspektiven har såklart rört sig under femtio år.

Boken handlar om den fattige fiskarpojken som blir vän med en delfin och som till slut måste fatta svåra beslut för att överleva. En flicka finns såklart också med så att längtan efter kärleken får sitt.

Har du inte läst den så läs den. Jo en ungdomsbok men går utmärkt att läsa som s.k. vuxen också. Ja om man nu inte är helt förstörd av myten om den positionen. Då är det nog bäst att låta bli. Vågar inte tänka på hur många oj en verkligt vuxenskadad skulle utropa vid en genomläsning.

Andra böcker som jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: