Categories
Böcker

Senast lästa bok

Petite av Edward Carey

Petite är berättelsen om Marie Grosholtz, en föräldralös piga som med tiden blir Madame Tussaud. Historien spänner från 1761 till 1850 och tar oss med på en äventyrlig och brokig livsresa.

Det tog femton år att skriva den här boken. En bedrift i sig. Respekt där liksom. Eftersom 99.99% av de som vill skriva en bok inte orkar längre än en första sida eller tre, desto större blir den bedriften. Ja och ännu mer så eftersom bara några promille av de där som verkligen orkar gå vidare klarar av ett års arbete eller mer med bevarad passion oavsett vad det gäller.

Men turligt nog så tar inte lika lång tid att läsa den. Nästan alla klarar det. Speciellt då det är en helt underbart bok. Sommarens bästa faktiskt även om Biodlaren från Alepo definitivt delar den första platsen. Så Läs!

Andra böcker som jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.