Categories
Betraktelser & Berättelse

Elgubbar och inte ocoola gubbar

Om nu klockan inte bara var strax efter tio så skulle jag nog fundera på att lägga mig. Trötter nämligen. Men nu finns två alldeles förträffliga låtsasarbetstimmar kvar av det här dygnet som bör utnyttjas. Man får alltså hålla ut. Åtminstone försöka. Men passar på att slösa bort några värdefulla minuter med lite svammel det går ju alltid bra. uPaus.

Av oklara anledningar har vi strömmen kvar. Hörde att Hamra fallit. Men lyset har blinkat oroväckande större delen av dan idag här också (och nu) så jag har väntat mig ett strömavbrott när som helst. Orsaken är såklart snön. Det är snölegor från helvetet där ute. Mängder av träd som står som pilbågar. Igen rolig arbetsmiljö kan det vara för el-“gubbarna” (inom citationstecken för att dom sällan är så gamla de där “gubbarna” nu för tiden. Oftare inte äldre än en jordgubbe faktiskt).

Men “mängder av snö” har det inte fallit här. Lite puder bara. En halv decimeter kanske. Snölegorna är kvar sen tidigare. Det som kommer nu blir liksom droppen som säger “knäck, blixt, mörker”.

De flesta av ledningarna kring oss är antingen nedgrävda eller isolerade på stolpe nu för tiden så strömavbrotten är färre. Första vintrarna här uppe lärde man sig verkligen att trycka ctrl+s ofta per automation. Sitter i fortfarande faktiskt. Tumme pekfinger gör den där rörelsen omedvetet då och då som ett ticks från forntiden.

Har inte riktigt kommit upp i fart efter julledigheten. Inte ovanligt. Jag är en slow starter av tredje graden. Men tar det där med ro nu för tiden. Till slut flyter det på igen och med oxdragarveckor föröver finns god tid att göra saker på.

Den här tiden, som är årets svåraste svarta då, så gäller det att grotta ner sig så mycket det bara går nämligen. Målet är att överleva fram till koltrastsång, med ett delmål och en utandning följd av en inandning vid Vasaloppssöndagen. Alltså första söndagen i mars. Det lättar därifrån. Det är inte kolsvart mörker. Det finns hopp. Men långa månader kvar till sommar och seger. Men man får måla upp solig gräsmatta, grill, lite vin, fil och mjukmacka ute till lunch och sådant där i huvudet. Sikta på dom bilderna. Sen köra utav bara h:e. Inte tänka så mycket på januari och februari. Nej inte ens på mars. Sen kan man koppla på igen. Lite i april. Mer i maj. Sen full fart med en fot på bromsen för att försöka hålla kvar soliga dagar så länge det går. Något man såklart aldrig lyckas med. Där, är det utförsbacke. Nu är det bara uppför.

Fast mig går det såklart ingen nöd på. Hur skulle det kunna göra det?

Sophämtning imorgon. Stor händelse här på vår kullen såklart där inte mycket annars händer om dagarna. Brum, tjoff, pang och juiceblandare. Wow liksom. Ja ni fattar hur händelselöst en dag i min låtsasvärld kan vara. Ja ett låtsasliv är det väl rent utav. Funderar på att inte ställa ut soptunna. Leka rebell…

Men kod kodar sig inte själv. Ännu. Så det är lika bra att sätta igång. Ja…. eller skita i det. Lägga sig. Man får fundera på det där. Endera blir det.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.