Categories
Betraktelser & Berättelse

Städat

abstract animal arachnid art
Photo by Pixabay on Pexels.com

Har städat. Där uppe. Någon timme. Gjort helg. Förr alltid en fredagssyssla. Hem. Städa. Äta något gott. Helg. Varje vecka samma sak. Helgkänslan efter städning sitter alltså i. Mer så också eftersom K har lediga fredagar.

En näve kex får man efter städning. Fast man inte borde. Men skall ner och hämta hem några säckar potatis från potatisbilen på lunchen. Man får stå ut. Ett skuv. Äta senare. Kanske en mandelpotatis rent utav. Obesprutat är såklart bäst. Järvsöpärer nästan lika goda som Lospärer.

Det är efter det där som man kan köra igång igen. Skall fortsätta med elmätare så länge som solen är uppe. Två mätpunkter till som skall plockas in. Måste löda ett kort till det där. Men inget märkvärdigt. En opamp och några motstånd och en eller kanske två kondingar. Blir howto senare såklart. Varför skall man annars göra saker?

Nu sitter jag alltså mest och väntar. Det är ännu en av mina dåliga egenskaper. Att inte kunna göras något vettigt innan jag har andra saker som står på kö. En resa någonstans på eftermiddagen förstör ofta hela förmiddagen för mig. Påfrestande. Men man måste ju leva med sig själv. Man får alltså stå ut.

Här ett exempel på någon som haft en dålig dag. Hoppas det var samma person som ritade kortet som sen lödde strapparna. Måste ha tagit en stund.

Men sådant har man ju gjort. Dock inte av den där digniteten,

Kallare väder på ingående. Men ingen snö synes ännu. Inte ens i kikaren. Men man kan vara säkert på att det inte dröjer allt för länge. Därför blir helgen intensiv. Ännu kvarstår ganska många punkter som måste ordnas innan kylan kommer. Inget morgonsåsande på grön IKEA-soffa alltså. Bäst att ge sig i kast med listorna direkt efter inmundigad frukost. Är väl ingen ide att ha utemöbler kvar ute heller. Ja och så har vi ju potatis (och annat) här hemma som skall plockas upp de(n/t) med.

Men se där. Nu har jag nästan fördrivit all den där tiden fram till dess att potatisbilen anländer. Det är sådant man har blogg till. Ja, åtminstone i mitt fall.

Ha en god dag!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.